Biroul premierului japonez a postat marti o serie de mesaje pe Twitter, intitulata "informatii despre testul nuclear nord-coreean" inainte ca aceasta informatie sa fie confirmata, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Seria de postari pe Twitter a inceput in momentul in care Agentia japoneza de meteorologie si Guvernul anuntau posibilitatea ca Phenianul sa fi efectuat al treilea test nuclear, la pranz.

Ea a inceput dupa mai putin de o jumatate de ora de la declansarea unui seism artificial, detectat in nord-estul Coreei de Nord de catre mai multe agentii specializate din Japonia si din alte tari din regiune.

In aproximativ o ora, noua mesaje au fost postate pe Twitter.

Primul a anuntat producerea unui cutremur artificial de pamant in Coreea de Nord.

"Deoarece este posibil sa fie vorba de un test nuclear nord-coreean, o celula speciala a fost creata pe langa premier", continua anuntul.

Al doilea mesaj postat pe Twitter descrie ordinele date imediat de catre premier Guvernului (strangere si analiza de date, difuzare de informatii catre populatie, colaborare cu alte tari vizate).

Mesajele urmatoare semnaleaza o conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Guvernului, apoi continutul acesteia, precum si precizari cu privire la cutremurul detectat in nord-estul Coreei de Nord, la ora locala 11.57 (04.57, ora Romaniei), potrivit Agentiei de meteorologie, care a masurat un seism "special" cu magnitudinea de 5,2, la o adancime de mai putin de un kilometru.

In cel de-al noualea mesaj postat pe Twitter, biroul premierului japonez anunta o a doua conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Guvernului.

Contul de Twitter in japoneza al Biroului premierului Shinzo Abe, aflat la putere de la sfarsitul lui decembrie, numara marti 147.575 de abonati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Uriasul complex balnear din Coreea de Nord, pe cale de a fi finalizat