Innobyte este o companie 100% romaneasca, condusa de trei tineri. Doi dintre ei, Catalin Somfalean si Florin Savici, au oferit wall-street.ro informatii despre ce inseamna sa construiesti un magazin online care sa si vanda, cat costa constructia unei astfel de platforme, ce gresesc antreprenorii romani si cum poti folosi Magento eficient.

Catalin (prima foto jos) are 35 de ani, absolvent al Facultatii de Drept si vine din Sibiu, in timp ce Florin, 36 de ani, a terminat de asemenea Facultatea de Drept si vine din Braila. Al treilea actionar este Vasile Darie, 27 de ani.

Compania, partener Magento, are 49 de angajati dintre care 35 sunt specializati pe dezvoltare, sapte dintre ei fiind certificati Magento. “Vrem sa incepem un program de internship insa inca nu l-am pus in practica – avem proiecte mari, de peste 50-100.000 euro, ce necesita cunostinte avansate. Nu ne putem permite sa aducem studenti care sa lucreze pe aceste proiecte, deocamdata. Urmeaza insa din toamna-inceputul anului viitor sa incepem si un program de internship”, spun antreprenorii.

La inceput, in 2006, Innobyte avea 2-3 angajati si se ocupa in special cu realizarea de site-uri de prezentare, fara module de eCommerce. “Era dificil intrucat clientii erau foarte mici si vindeam doar punctual dupa care trebuia sa gasim alti clienti. Proiectele se finalizau in 1-2 saptamani si nu aveau continuitate”.