Companiile locale care detin platformele Softpedia.com si Soft32.com au realizat in 2012 o cifra de afaceri cumulata de 11,4 mil. euro si profit consistent, conform informatiilor de pe Ministerul de Finante.
Astfel, Softnews Net SRL, compania care detine Softpedia, a generat anul trecut venituri de 5,1 mil. euro, in crestere de la 3,9 mil. euro in 2011. Profitul companiei a crescut puternic, de la 2,1 mil. euro la 3,1 mil. euro in 2012.

In Sibiu, Soft32 a reusit o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri, de la 736.000 de euro in 2011 la 6,3 milioane de euro in 2012. Profitul companiei a crescut de asemenea de patru ori, pana la 461.000 de euro, anul trecut.

In conditiile in care piata totala de publicitate online din Romania se ridica la circa 21 de milioane de euro, performanta celor doua companii care, noteaza Dragos Stanca, managing partner al Thinkdigital Romania, “tac si fac”, este cu atat mai remarcabila.

Cele doua companii s-au pozitionat inca de la inceput pe segmentul de aplicatii si piata internationala, castigand mult din Google. Cele doua companii reusesc aceste venituri si profituri cu un numar mic de angajati – 9, in cazul Soft32 si respectiv 59 in cazul Softpedia.

Pe acest subiect a scris si Dragos Stanca pe blogul personal.

Citeste si cum au evoluat principalii jucatori de publicitate online din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri