Conform unui anunt al Facebook, compania americana a promis sa reduca numarul spam-urilor. Facebook va tinti trei tipuri de postari, incepand cu cele care sunt realizate exclusiv pentru a atrage like-uri. In mod tipic, acestea sunt postari care cer utilizatorilor sa dea like pentru a primi un premiu sau din motive superstitioase. Uneori oamenilor le este cerut sa dea like pentru o cauza nobila. Conform Facebook, calitatea acestor postari nu este mare.

Facebook spune ca acest tip de postari sunt, in medie, cu 15% mai putin relevante decat alte story-uri cu numar similar de like-uri, comentarii sau share-uri.

Un exemplu din Romania de postare realizata exclusiv pentru a atrage like-uri si comentarii este cel de mai jos, scris de publicatia Rol.ro.

Compania spune ca postarile care vor sa te ademeneasca sa dai like nu vor mai aparea in pozitii privilegiate pe wall-urile oamenilor. Totodata, Facebook a subliniat ca nu va impacta paginile care chiar incearca, in mod genuin, sa starneasca comentarii intre oameni.

Citeste si:

Continutul care circula prea mult este a doua categorie care va fi franata de Facebook. Acele fotografii amuzante care se incarca frecvent pe Facebook nu vor mai aparea prioritar, incercandu-se limitarea postarilor duplicat.

Link-urile spam sunt al treilea target – se tintesc acele postari care trimit catre site-uri pline de reclame sau chiar virusate.