Nasdaq OMX Group si IntercontinentalExchange nu isi vor retrage oferta de preluare a NYSE Euronext, chiar daca a fost respinsa de conducere, au declarat, luni, doua surse apropiate situatiei, citate de Reuters.
Cei doi operatori bursieri au "actionat in spatele scenei" pentru a obtine sprijinul actionarilor NYSE pentru propunere, a spus una din surse, potrivit Mediafax.

Duminica, NYSE Euronext a anuntat ca sustine in continuare acordul de fuziune cu Deutsche Boerse, de 10,2 miliarde de dolari, intrucat oferta mai mare din partea Nasdaq OMX Group este prea riscanta si contrara viziunii consiliului de administratie.

Nasdaq si IntercontinentalExchange au facut o oferta de 11,3 miliarde de dolari.

In urma anuntului, Nasdaq OMX Group si IntercontinentalExchange au reafirmat ca oferta lor in numerar si actiuni este superioara celei a Deutsche Boerse.

"Reactia actionarilor NYSE Euronext a fost foarte buna si ne-am fi asteptat cel putin ca membrii conducerii NYSE Euronext sa se fi intalnit cu noi pentru a discuta meritele propunerii", a declarat directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld.

Nasdaq si IntercontinentalExchange Inc trebuie sa decida daca sa apeleze direct la actionarii NYSE, sa majoreze oferta de 11,3 miliarde de dolari sau sa se retraga.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri