Pretul aurului, care a atins un nivel record la inceputul lunii mai, ar putea creste cu 30% pana in ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii vor sa se protejeze de incertitudinile economice, anticipeaza Deutsche Bank.

"Anticipez cresterea cotatiei aurului, in pofida nivelului actual. Poate atinge 2.000 de dolari uncia in urmatoarele opt luni", a delcarat Hal Lehr, director general pentru tranzactii cu marfuri la Deutsche Bank.

Investitori precum George Soros si John Paulson au investit in aur, pentru a profita de cresterea pretului din ultimul an, determinata de criza datoriilor suverane din Europa, problemele economice din Statele Unite si tulburarile sociale din Orientul Mijlociu, scrie Mediafax.

Pretul record de 1.577,57 dolari pe uncie inregistrat in aceasta luna este de sase ori mai mare fata de un minim atins in august 1999.

Cotatia aurului a scazut cu 1,6% pe 4 mai, dupa ce Wall Street Journal a relatat ca Soros Fund Management a vandut active de aur.

Compania de investitii al lui Soros detinea la sfarsitul lui 2010 actiuni la SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente in aur, si la iShares Gold Trust, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Cotatia aurului a crescut marti, la New York, pentru a treia zi consecutiv, din cauza temerilor legate de criza datoriilor suverane din Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Aurul, la maxim istoric. Cat mai costa un gram