Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat in favoarea achitarii lui Horia Ciorcila si a celorlalte persoane invinuite in cazul privind presupusa manipulare a pietei de capital, in urma acuzatiilor formulate in 2010 de catre DIICOT Cluj, a anuntat Banca Transilvania.

Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania si directorul sucursalei din Romania a bancii cipriote Bank of Cyprus au fost trimisi in judecata, in urma cu un an, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, sub acuzatia de manipularea pietei de capital.

„Am luat act de decizia favorabila in ceea ce ma priveste, pronuntata azi de Tribunalul Bucuresti in cauza privind presupusa manipulare a pietei de capital si apreciez ca, prin aceasta hotarare, normele legale au fost corect interpretate, adevarul fiind astfel restabilit”, a declarat Ciorcila, intr-un comunicat.

El considera acest demers indreptat impotriva sa o grava eroare si o mare nedreptate, prin care s-a incercat afectarea vietii, reputatiei si carierei sale.

„Am demonstrat in instanta ca acuzatiile formulate au fost pure speculatii, eu nefiind autorul – si, implicit, nici beneficiarul – tranzactiilor de care am fost invinuit, tranzactii, de altfel, absolut uzuale pe piata de capital”, a mai spus Ciorcila.

Horia Ciorcila, presedintele CA al Bancii Transilvania, Claudiu Silaghi, fost vicepresedinte al aceleiasi banci, Georgios Christofourou, director general al Bank of Cyprus Romania, Anastasios Isaakidis, angajat al institutiei de credit cipriote, alaturi de alte patru persoane sunt acuzate de manipularea pietei de capital si spalare de bani, se arata intr-un comunicat al Directiei de Investigare a Inforactiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Claudiu Silaghi este acuzat ca, in perioada 15 mai 2009 – 10 decembrie 2009, a actionat concertat cu ceilalti invinuiti, pe baza unor informatii obtinute de la un insider, Sergiu Dascal, cumparand actiuni ale bancii de pe Bursa de Valori Bucuresti, pe contul soacrei sale – Doina Cojocaru.

Citeste si Acuzatia de manipulare a pietei de capital: O lovitura puternica in imagine si credibilitate?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dosarul Colectiv: cand va fi anuntata sentinta