Malaysia Airlines se delisteaza, cu un ajutor de stat de 429 mil. $

Malaysia Airlines System va fi delistata de la bursa cu ajutorul fondului de investitii al statului malaezian, care va cumpara cele 30,6% din actiunile pe care nu le detine la compania grav afectata in acest an de doua dezastre aviatice, pentru 429 de milioane de dolari, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

"Operatorul aerian va avea nevoie de finantare substantiala in urmatorii cativa ani, pentru sustinerea activitatilor", se arata intr-un comunicat al fondului Khazanah Nasional.

Potrivit premierului Najib Razak, reorganizarea companiei va include masuri dureroase si sacrificii. Malaysia Airlines incearca sa limiteze pierderile si sa isi repare imaginea, dupa ce o aeronava a companiei a fost doborata in Ucraina, in luna iulie, eveniment produs dupa disparitia de pe radare a unui alt avion, care zbura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, in martie.

Chiar si inainte de aceste evenimente, compania se confrunta cu cresterea concurentei si a costurilor de operare. Actiunile Malaysia Airlines au scazut cu 23% in acest an, la bursa din Kuala Lumpur, iar vineri au fost suspendate.

Citeste si:
Noi fragmente de fuselaj ale MH370, gasite in Mozambic
Noi fragmente de fuselaj care...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri