Hidroelectrica ar trebui sa faca in acest an o distributie importanta de numerar catre actionari, considera Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea (FP), care a raspuns astfel estimarilor analistilor din piata care anticipasera un asemenea scenariu, precum si o a treia distributie de cash facuta de FP in 2017.

Producatorul de energie Hidroelectrica este programat sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti in 2017, dupa o majorare de capital. Compania dispune de lichiditati de aproximativ 1,5 miliarde lei, rezerva considerata de analistii rusi de la Renaissance Capital suficienta pentru o distributie speciala catre actionari in acest an.

“Este o speculatie pe care nu am facut-o publica intr-un anunt oficial sau intr-un plan, dar tot ce pot spune este ca ne vom continua strategia din ultimii ani, adica de a face distributii de cash, intr-o forma sau alta, atat timp cat discountul la care se tranzactioneaza actiunile FP nu va permite noi investitii”, a comentat Greg Konieczny posibilitatea ca Fondul sa faca o a treia distributie in 2017. “Daca IPO-ul va avea loc conform planului actual, adica prin majorare de capital, compania va trebui sa faca o distribuite majora catre actionari inainte de IPO”, a declarat Konieczny.

Cititi mai mult in Wall-Street PRO.

Citeste si:
Fondul Proprietatea ar putea sa revina la dividende in 2018
Fondul Proprietatea ar putea...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Noul manager al FP vorbeste despre investitii dupa 7 ani de pauza
Setari Cookie-uri