Doua serii de obligatiuni senioare garantate, cu valoare totala de 850 milioane de euro, emise de RCS&RDS, vor intra la tranzactionare pe Bursa din Dublin (Euronext Dublin). Casa de avocatura Filip & Company a acordat asistenta juridica Digi Communications si filialei RCS&RDS in legatura cu emisiunea.

Prima transa de obligatiuni are o valoare 450 milioane de euro cu o dobanda de 2,5% pe an si maturitate in 2025, iar cea de-a doua transa de obligatiuni are o valoare de 400 milioane de euro cu o dobanda de 3,25% pe an si maturitate in 2028.

Dobanda a scazut practic de 3 ori din 2013 si pana acum, dimensiunea cererii totale a investitorilor s-a multiplicat spectaculos, valoarea totala a obligatiunilor practic s-a dublat, termenii s-au relaxat si am reusit sa aducem emisiunea „acasa” – cu RCS & RDS S.A. ca emitent. Si cumva asta s-a intamplat in perioada in care pietele cadeau din cauza coronavirusului, iar finalizarea tranzactiei s-a facut in ziua in care in Romania a cazut guvernul”, spune, intr-un comunicat de presa, Alexandru Birsan (foto), partener Filip & Company.

Banii obtinuti de companie vor fi folositi partial pentru plata („rostogolirea”) unor datorii mai vechi, o practica des intalnita in piata.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS si Digi Communications N.V. in acest proiect a fost coordonata de Alexandru Birsan (partener) si Olga Nita (counsel) si le-a inclus pe Roxana Diaconu (associate), Andreea Banica (associate), Codrina Simionescu (associate) si Anca Badescu (associate).

In acest proiect, Filip & Company a colaborat cu casa de avocatura Freshfields Bruckhaus Deringer. De partea bancilor au fost Clifford Chance Badea si firma de avocatura Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP.

Sursa foto: Filip & Company

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri