Obligatiunile de 850 mil. euro ale RCS&RDS intra pe bursa din Dublin

Doua serii de obligatiuni senioare garantate, cu valoare totala de 850 milioane de euro, emise de RCS&RDS, vor intra la tranzactionare pe Bursa din Dublin (Euronext Dublin). Casa de avocatura Filip & Company a acordat asistenta juridica Digi Communications si filialei RCS&RDS in legatura cu emisiunea.

Prima transa de obligatiuni are o valoare 450 milioane de euro cu o dobanda de 2,5% pe an si maturitate in 2025, iar cea de-a doua transa de obligatiuni are o valoare de 400 milioane de euro cu o dobanda de 3,25% pe an si maturitate in 2028.

Dobanda a scazut practic de 3 ori din 2013 si pana acum, dimensiunea cererii totale a investitorilor s-a multiplicat spectaculos, valoarea totala a obligatiunilor practic s-a dublat, termenii s-au relaxat si am reusit sa aducem emisiunea „acasa” – cu RCS & RDS S.A. ca emitent. Si cumva asta s-a intamplat in perioada in care pietele cadeau din cauza coronavirusului, iar finalizarea tranzactiei s-a facut in ziua in care in Romania a cazut guvernul”, spune, intr-un comunicat de presa, Alexandru Birsan (foto), partener Filip & Company.

Banii obtinuti de companie vor fi folositi partial pentru plata („rostogolirea”) unor datorii mai vechi, o practica des intalnita in piata.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS si Digi Communications N.V. in acest proiect a fost coordonata de Alexandru Birsan (partener) si Olga Nita (counsel) si le-a inclus pe Roxana Diaconu (associate), Andreea Banica (associate), Codrina Simionescu (associate) si Anca Badescu (associate).

Citeste si:
Schimbări pentru clienții DIGI: ce modificări face operatorul
Schimbări pentru clienții...

In acest proiect, Filip & Company a colaborat cu casa de avocatura Freshfields Bruckhaus Deringer. De partea bancilor au fost Clifford Chance Badea si firma de avocatura Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP.

Sursa foto: Filip & Company

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri