Patria Bank a închis cu succes a doua ofertă de obligațiuni subordonate intermediată de SSIF TradeVille avand o valoare de 8.187.000 euro, cu 63,7% mai mare decât valoarea emisiunii de anul trecut.

Cea de-a doua emisiune de obligațiuni subordonate a Patria Bank s-a derulat în perioada 28-30 Septembrie 2020. Aceasta s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă.

Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condițiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%, însă emitentul a decis emisiunea integrală a tutoror obligațiunilor subscrise de investitori.

”Aceste rezultate confirmă evoluția pozitivă a băncii și încrederea investitorilor în aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19”, spun reprezentanții băncii.

Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București, similar cu emisiunea anterioara.

Retail jobs

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piața de capital și de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar și în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe piețele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepționată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reușita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltarii viitoare prin susținerea mediului antreprenorial local si a companiilor mici și mijlocii - nucleul economiei locale. Contribuim in acest mod la promovarea incluziunii financiare in Romania” a declarat Daniela Iliescu, director general Patria Bank.

„La exact un an dupa succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligațiuni subordonate al Patria Bank. Soluțiile online și mobile de subscriere pe care le oferim clienților noștri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. In 2020, în circumstanțe care accentuează cu atat mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenți care susțin proiecte de dezvoltare natională, afaceri mici și mijlocii și inițiative antreprenoriale dinamice și extrem de diverse,” consideră Mihaela Bîciu, Director General TradeVille.

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Citeste si:
O firmă de transformare digitală care lucrează cu UiPath se va...
Connections Consult, o firmă...
Sursa foto: Patria Bank
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri