Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre din România, va lansa o ofertă publică inițială (IPO) pe Bursa de Valori București (BVB), cel mult 50% din acțiunile companie urmând să fie vândute către investitori.

Oferta constă în oferirea spre vânzare a unui număr de maximum 15.000.000 acțiuni existente. TTS intenționează să solicite admiterea la tranzacționare a acțiunilor pe piața reglementată administrată de BVB, ulterior aprobării Prospectului de către ASF și închiderii cu succes a Ofertei. Oferta este de așteptat să fie lansată în ultima decadă a lunii mai 2021

IPO-ul va fi structurat în două tranșe. Tranșa de retail, care va fi de până la 2.250.000 de Acțiuni Oferite, tranșa investitorilor instituționali, care va fi de până la 12.750.00 din Acțiunile Oferite rămase.

TTS (Grup) este unul dintre liderii segmentului de servicii logistice integrate din bazinul Dunării, acoperind activități de expediție de mărfuri, transport fluvial, operațiuni portuare, precum și alte activități conexe și auxiliare. Pe ansamblu, TTS (Grup) acoperă peste 100 de porturi și terminale portuare de la Dunăre și Marea Neagră cu legături pe Tisa, Sava, Rin și Main.

Compania transportă 31% din volumele vehiculate pe Dunăre, respectiv în jur de 35% din traficul de marfă de pe canalul Dunăre - Marea Neagră și 39% din traficul total de pe Dunăre către și de la Constanța, potrivit datelor la 2019/2020 (în baza metodologiei statistice a Eurostat). Principalele mărfuri transportate sunt minerale, cereale și produse chimice.

TTS (Grup) deține o flotă fluvială, cea mai mare din bazinul dunărean, cu 466 de vase și o capacitate totală de 768kt, reprezentând 27% cotă de piață, în privința volumului și 23% în privința unităților aflate în proprietate. Începând cu anul 2005, în mod constant, flota a fost modernizată cu tehnologie și motoare de nouă generație atât pentru eficiență, cât și pentru a reduce cât mai mult emisiile de gaze GNG. Atât flota, cât activele portuare sunt pregătite și adaptate pentru condiții speciale, incluzând aici sezonul cu un nivel de apă mai scăzut.

TTS (Grup) a creat și a integrat, în cursul anului 2020, un nou punct de frontieră între România (Isaccea) și Ucraina (Orlivka), pentru traficul de pasageri și mărfuri. Infrastructura construită, o investiție strategică, îmbunătățește substanțial distanțele de transport (reducere cu 200 km) și reduce timpii petrecuți în procedurile de vamă cu Ucraina.

Pe lângă activitățile de logistică TTS (Grup) integrează și activități complementare de reparații și construcții nave prin cele două șantiere navale pe care le deține la Galați și la Cernavodă.

TTS (Grup) a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 520 mil lei, EBITDA de 114 milioane lei și un profit net de 48 milioane lei, compania reușind să atenueze impactul negativ asupra operațiunilor portuare și activităților de expediție, generat atât de restricțiile impuse de pandemia COVID-19, cât și de un an agricol dificil pe piața românească. TTS (Grup) a menținut profitabilitatea și a adresat în mod pro-activ creșterea eficienței prin restructurare și modernizare.

Sursa foto: Shutterstock / Roberto Sorin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri