Pe Bursa Romana de Marfuri s-au incheiat in noimbrie aproapre 200 de tranzactii atat pe piata la disponibil cat si pe cea a licitatiilor, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 195 milioane lei (51,6 milioane euro).

Pe piata licitatiilor, tranzactiile au fost de 135 milioane lei, in vreme ce pe piata la disponibil trazactiile au totalizat 60 milioane lei.

Pe piata licitatiilor au fost atribuite contracte de achizitii si vanzari, constructii scoli si extindere retea electrica, lucrari de modernizare oficii postale si de vanzari de deseuri de argint, spatii de locuit. Beneficiari au fost, printre altii, Spitalele Judetene de Urgente Buzau si Iasi, Posta Romana, CFR Marfa, CFR Calatori si consilii locale.

Pe piata la disponibil, s-au tranzactiona, in principal, motorina Euro 4 si Diesel, combustibil lichid usor, lemne de foc si materiale de constructii: balast, beton asfaltic si binder. Printre clienti, s-au numarat Troleibuzul, Posta Romana Regionala Timisoara, CNCF CFR Regionala Brasov si DGAIRDP Arges.

In luna noiembrie, topul terminalelor BRM situeaza pe primul loc terminalul Pitesti, cu o valoare de tranzactionare de peste 10 milioane lei, urmat de Piatra-Neamt cu 7,5 milioane lei si Iasi cu tranzactii de peste 2,5 milioane lei.

Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, care a dezvoltat mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil (unde se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri) si Piata licitatiilor (proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni).

Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 33 de terminale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Topul celor mai activi brokeri de pe Bursa de Valori Bucuresti in 2018