In prima saptamana a ofertei publice a unitatilor iFond Financial Romania au fost cumparate 1170 din cele 10.000 de unitati de fond scoase la vanzare.

Primul IPO al acestui an a fost lansat joi, 22 iulie, incheindu-se pe 11 august.

Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, a declarat pentru Wall-Steet ca aceasta rata de subscriere de 10% cuprinde datele inregistrate pana ieri in sistemul bursei, dar se asteapta la o crestere a interesului spre finalul ofertei.

“In general, subscrierile cele mai mari vin spre finalul ofertei, in ultimele zile”, a explicat Pasol.

iFond Financial Romania este primul fond de investitii cu profil sectorial financiar, fiind administrat de Intercapital Investment Management, divizia de administrare a Intercapital Invest si are garantata incheierea cu succes a ofertei, printr-un angajament semnat intre SSIF si SAI.

iFond Financial isi propune sa plaseze 50% din active in actiunile Fondului Proprietatea, dupa inregistrarea acestuia ca fond de tip AOPC la CNVM.

Diferenta pana la 100% din activul iFond Financial Romania este investita in emitenti din sectorul financiar: actiunile celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), actiunile Bursei de Valori Bucuresti si ale Sibex, actiuni bancare tranzactionate pe piata de capital din Romania.

Citeste si Planul de bataie al SAI-ului Intercapital: Miza pe risc si ochii pe Fondul Proprietatea


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si