Cvorumul a fost de 28%, in conditiile in care numarul necesar de prezenta trebuie sa fie de 50% plus 1, conform Actului Constitutiv al Bursei de Valori.

"Lipsa cvorumului denota faptul ca nu exista interes pentru splitarea actiunilor. Alta adunare generala a actionarilor pentru aceasta propunere nu vom mai convoca in acest an, deoarece avem alte prioritati in plan", a declarat Stere Farmache, presedintele BVB.

Splitarea actiunilor presupunea reducerea valorii nominala de la 10 lei la un leu, iar numarul de actiuni va urca la 76,74 milioane.

Citeste si:

Unele voci spuneau ca aceasta propunere a fost propusa pentru ca asemanarea din BVB si Bursa de la Sibiu sa se faca mai usor, in timp ce altele au afirmat ca aceasta splitare nu este dorita din cauza faptul ca valoare nominala a actiunilor va scadea sub echivalentul 1 euro si astfel multe dintre fondurile de investitii nu vor fi interesata sa isi plaseze capitalul in aceasta companie.

In cadrul adunari generale ordinare a actionarilor de vineri, s-au aprobat candidati pentru functia de administrator al Depozitarului Central.

Bursa are un capital social de 76,74 milioane lei, impartit in 7,67 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.