”Intamplarea pe care nu mi-a fi dorit-o niciodata si pentru care cer scuze romanilor este arestarea fratelui meu”, a afirmat Traian Basescu.
El a adaugat, potrivit Mediafax, ca arestarea fratelui sau se constituie insa ”intr-o proba care demonteaza marota ca presedintele dirijeaza tot”.

Niciun serviciu de informatii nu m-a informat cu privire la relatia Anghel-Mircea Basescu

Presedintele a mai spus ca nicio structura de informatii a statului roman nu l-a informat cu privire la relatia Sandu Anghel-Mircea Basescu.
El a tinut sa precizeze ca fratele sau, Mircea Basescu, este un om de 60 de ani care traieste la Constanta cu familia. Presedintele Basescu a mentionat ca el traieste cu familia sa la Bucuresti.

"Nu am avut niciun fel de informatii nici de la el nici de la institutiile abilitate ale statului (...). Nicio structura de informatii a statului nu m-a notificat, nu m-a informat cu privire la relatia Sandu Anghel-Mircea Basescu", a spus Basescu.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 20 iunie, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Mircea Basescu, pentru trafic de influenta, si a lui Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui presedintelui Traian Basescu.