Presedintele Iohannis si-a inceput discursul la conferinta de presa sustinuta la Bruxelles la finalul Consiliului European, insa s-a oprit la scurt timp deoarece in sala de presa a pornit pe neasteptate un televizor cu circuit intern, conform DIGI 24. Seful statului nu a spus nimic, dar a parut vadit deranjat si a asteptat ca un membru al staff-ului sa inchida televizorul.

La putin timp dupa, presedintele Romaniei a fost intrerupt pentru a doua oara de telefonul unui jurnalist afalat in primul rand la conferinta. "Daca prima data Klaus Iohannis s-a enervat facand o grimasa, de aceasta data presedintele a asteptat pana cand jurnalistul si-a scos telefonul din buzunar si l-a oprit, dupa care a continuat sa vorbeasca, schitand un zambet", relateaza DIGI 24.

Klaus Iohannis a spus in cadrul conferintei ca Romania este "un sustinator activ" al Parteneriatului Transatlantic pentru Comert si Investitii intre Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres. "Romania este un sustinator activ al unui astfel de parteneriat, care, suntem convinsi, va stimula puternic economiile de pe ambele parti ale Atlanticului", a spus seful statului, la Bruxelles, dupa reuniunea Consiliului European de primavara, in cadrul careia a fost analizat stadiul negocierilor privind incheierea unui parteneriat transatlantic pentru comert si investitii intre UE si SUA.