Fostul europarlamentar Adrian Severin se lanseaza in insulte grobiene la adresa romanilor care au protestat sambata contra derapajelor PSD-ALDE, etichetandu-i ca “fascisti” si “cruzi”.

Cateva mii de romani au protestat sambata seara in Piata Victoriei, in semn de nemultumire fata de "actiunile antidemocratice ale PSD-ALDE". Gestul lor a starnit nemultumirea fostului europarlamentar PSD Adrian Severin, care lanseaza critici acide la adresa protestatarilor.

In postarea sa, Severin, personaj condamnat la inchisoare pentru coruptie, ii acuza pe protestatari ca se opun dorintei de mai bine a majoritatii romanilor si aspiratiilor de liniste si stabilitate ale societatii.

"Comicaria trista a “rezistentilor”

Aseara “rezistentii” s-au adunat din nou ca sa ... reziste. Sa reziste la ce? La dorinta de mai bine a majoritatii romanilor. La aspiratiile de liniste si stabilitate ale societatii. Pana la urma la imboldurile bunului simt.

Ceea ce ma frapeaza la acesti “rezistenti” este diferenta uriasa intre aparenta si esenta. Se pretind cosmopoliti, dar sunt extrem de provinciali. Se pretind civilizati, dar sunt suburbani. Se pretind experti, dar sunt ignoranti. (Si vorba lui Moliere, prostul savant este mai prost ca prostul ignorant.) Se pretind moderni, dar sunt inapoiati. Se pretind umani, dar sunt cruzi. (Inclusiv cu copiii lor, pentru fericirea carora spun ca lupta, dar pe care si-i fac scuturi umane la manifestatii neautorizate.) Se pretind anticomunisti, dar sustin precepte bolsevice. Se pretind democrati dar, sunt fascisti. (Dupa cum se vede, extremele se ating.) Se pretind patrioti dar sunt tradatori.

Se zice ca diferenta intre aparenta si esenta este sursa comicului. Iata ca nici asta nu este intotdeauna adevarat. Ei nu sunt comici; sunt tristi. Iar tristetea lor risca sa devina tristetea natiunii", scrie, pe Facebook, Severin.

Reamintim ca Adrian Severin, alaturi de alti trei colegi europarlamentari de alte nationalitati, a fost tinta unui scandal rasunator in primavara lui 2011, dupa ce reporterii de la Sunday Times au inatisat dovezi video ca cei patru s-au aratat dispusi sa intervina in Parlamentul European (PE) in ceea ce priveste unele legi, in schimbul unor sume de bani.

Pretinzand ca sunt reprezentanti ai unor corporatii, reporterii sub acoperire au incercat sa "cumpere" serviciile unor europarlamentari, carora le-au promis sume consistente de bani, pentru a le sustine interesele in PE. Severin a fost unul dintre politicienii care s-au lasat cumparati de falsii corporatisti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi in care ar fi sustinut interesele acestora in PE.

Pe parcursul documentarii rechizitoriului DNA in dosarul Severin, unul dintre jurnalisti a declarat ca, la baza actiunii lor "sub acoperire", a stat suspiciunea ca in Parlamentul European (PE) exista "lobbysti" care influentau excesiv activitatea institutiei.

Ulterior, Severin a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta in dosarul deschis ca urmare a dezvaluirilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri