Donald Trump se intalneste cu Vladimir Putin la Helsinki pentru a lua parte la primul summit ruso-american din ultimii doi ani. Inainte de a se vedea cu omologul sau rus, Donald Trump a facut o declaratie extrem de controversata la adresa Uniunii Europene. Citeste in continuare cele mai importante titluri ale zilei de luni.

Trump spune despre Uniunea Europeana ca este un dusman al Statelor Unite. Intr-un interviu acordat înaintea summit-ului cu presedintele rus, Vladimir Putin, Donald Trump a descris Uniunea Europeana ca fiind unul din „dusmanii” sai. "Cred ca avem multi dusmani. Cred ca Uniunea Europeana este un dusman, avand in vedere ce ne fac pe piata de schimb. Nu v-ati gandi la Uniunea Europeana, dar ei chiar sunt dusmanii nostri”, a declarat Trump pentru CBS, citat de Digi 24.

Donald Trump si Vladimir Putin se intalnesc luni in capitala la Helsinki, capitala Finlandei, pentru a lua parte la primul summit ruso-american de la venirea la Casa Alba a actualului presedinte american.

Parlamentul a incalcat doua decizii ale Curtii Constitutionale. Camera Deputatilor a votat acordarea de pensii speciale pentru alesii locali, cu toate ca aceste privilegii au fost declarate neconstitutionale in doua randuri de Curtea Constitutionala. Noul Cod administrativ a fost aprobat saptamana trecuta de Camera Deputatilor cu 175 de voturi pentru, 33 impotriva si 15 abtineri. Voturile pentru au provenit din partea PSD, ALDE si UDMR carora li s-au alaturat sapte parlamentari PNL. Mai multe despre acest subiect pe Romania Libera.

Toader si Tariceanu vorbesc despre recomandarile Comisiei de la Venezia

Ministrul Justitiei Tudorel Toader stie foarte bine ce inseamna recomandarile Comisiei de la Venetia. De asemenea, a declarat ca in cazul in care i se va solicita, va cotribui la un eventual punct de vedere care va fi trimis Comisiei.

”Va rog sa acceptati ca eu cunosc puterea recomandarilor Comisiei de la Venetia, fie si exprimate intr-un aviz provizoriu. In spatiul public s-a vehiculat ideea ca va fi trimis un punct de vedere Comisiei de la Venetia. In masura in care MJ va fi solicitat in formularea unui punct de vedere, vom contribui si noi. Daca unii politicieni au exprimat un punct de vedere, eu ca ministru nu pot comenta comentariile altora”, a declarat Tudorel Toader, citat de Adevarul.

Calin Popescu Tariceanu sustine ca opinia preliminara a Comisiei de la Venetia nu ar fi trebuit sa fie facuta publica:

”Un astfel de document, denumit «opinie preliminara», nu trebuia facut public, pentru ca el presupune ca urmeaza sa fie modificat. Nu stiu care sunt procedurile prin care se ajunge la opinia preliminara, dar prima remarca pe care vreau sa o fac pe fond (este ca - n.r.) acest document este un document care din punct de vedere juridic mi s-a parut extrem de subtire. Este un document politic, este o opinie politica exprimata din partea Comisiei de la Venetia. Nu e normal. Comisia de la Venetia trebuia sa analizeze subiectele de ordin juridic, nu optiunile politice”, a declarat Tariceanu duminica seara, intr-o interventie telefonica la RTV, citat de news.ro.

Franta a devenit noua campioana mondiala, dupa ce a invins Croatia in ultimul act al turneului final din Rusia, scor 4-2. Finala de la Moscova a fost una din cele mai frumoase din ultimii 20 de ani. Pentru francezi au marcat Mandzukic (autogol), Griezmann, Pogba si Mbappe. De partea cealalta, pentru croati, au punctat Mandzukic si Perisic. Este a doua Cupa Mondiala castigata de "cocosi", dupa cea din 1998.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri