Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca amnistia fiscala este un act care se adopta si nu se vorbeste mult, mentionand ca trebuie facuta o analiza in Guvern, pe baza unor simulari, iar masurile trebuie sa fie bune pentru mediul de afaceri si nu "frustrante" pentru cei care si-au platit datoriile la zi.

"Eu spun cu foarte multa hotarare, cu foarte mult drag si cu foarte multa prietenie ca acesta este un act (amnistia fiscala - n.r.) care se adopta si nu se vorbeste foarte mult. O sa ajunga ca Petrica si lupul ca va fi si nu va fi si va fi si nu va fi. Si poate sa produca in mintea unor oameni de afaceri - si nu poti sa-i invinovatesti - ideea ca: ia sa mai stam putin cu plata datoriilor ca cine stie cu ce vin astia", a spus Liviu Dragnea, intrebat despre discutiile legate de amnistia fiscala, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, trebuie facute analize in Guvern si in coalitie inainte de luarea unei decizii in privinta amnistiei fiscale.

"Un astfel de act se analizeaza bine in cadrul Guvernului, se analizeaza bine in coalitie, cum e cazul nostru, se fac simulari, dupa care se adopta cu masuri care sa fie bune pentru mediul de afaceri si sa descatuseze o parte importanta din acest domeniu, dar, in acelasi timp, sa nu fie frustrant pentru cei care si-au platit datoriile la zi si aici trebuie sa fie niste bonificatii. (...) Despre amnistia fiscala, daca se va adopta, eu va asigur ca voi vorbi pe larg, dar nu vorbesc asa pe auzite", a adaugat Dragnea.

In 6 iulie, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca se lucreaza la o posibila amnistie fiscala, despre care se va discuta, zilele urmatoare, la nivelul coalitiei de guvernare si al Guvernului.

Citeste si:
Tribunalul UE a respins cererea lui Liviu Dragnea in dosarul DGASPC
Tribunalul UE a respins...

Sursa foto: Jarek2313 | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect: ANAF trebuie sa ridice propririle in cel mult 24 de ore