Scandalul dintre Opozitie si PSD pe tema motiunii de cenzura a atins miercuri noi cote, dupa ce social-democratii au stabilit, prin metode contestate si considerate ilegale si abuzive de catre Opozitie, ca votul asupra legitimitatii Guvernului Dancila sa fie dat sambata. Planul PSD de a se vota motiunea sambata a esuat. Opozitia are majoritate in Parlament!

Consultarile s-au terminat in jurul orei 15:40 si Florin Iordache e de neclintit. Ponta ii cere sa spuna clar ce supune la vot.

"Pentru ziua de astazi programul si ordinea de zi este cea prezentata, daca doriti, sambata dimineata puteti solicita modificarea ordinii de zi pentru ziua de sambata. Multumesc, Va rog introduceti cartelele. Sa inceapa votul la programul si ordinea de zi stabilita", spune Iordache.

Ordinea de zi de astazi, cand era programata citirea motiunii de cenzura, a fost respinsa, in huiduielile opozitiei. Florin Iordache a inchis sedinta. Seful Camerei Deputatilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a tras concluzia zilei: "Matematic, am pierdut majoritatea".

Este pentru prima oara in 30 de ani cand un vot asupra unei motiuni de cenzura este stabilit sa aiba loc intr-o zi de weekend, insa social-democratii sustin ca asa i-ar obliga regulamentul, ca votul sa fie la 3 zile de cand e citita in plen, fapt ce va avea loc astazi.

De cealalta parte, Opozitia a cerut in plenul reunit sa fie supusa la vot modificarea programului, astfel incat votul sa fie dat luni. Opozitia are astazi majoritate in plen. Florin Iordache este cel care conduce sedinta si pur si simplu refuza sa supuna azi la vot aceasta cerere, chiar daca regulamentul si Constitutia il obliga si cere Opozitiei sa vina sambata la Parlament daca vor sa modifice programul din acea zi.

Motiunea a fost semnata de 237 de semnaturi si pentru a trece e nevoie de 233 voturi, insa se pare ca unii parlamentari din tabara Opozitiei ar fi plecat din tara, fiind convinsi ca votul va fi luni.

Asadar, nimic nu este limpede si ramane de vazut cand si cum va fi dat votul pe motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri