Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar fi votat de 36% dintre bucureşteni la alegerile locale, iar Gabriela Firea - de 33%, potrivit unui sondaj CURS.

La întrebarea dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale pentru funcţia de primar general, 36% dintre respondenţii care ar vota l-au indicat pe Nicuşor Dan (independent, susţinut de USR-PMP-Forţa Dreptei), 33% ar vota cu Gabriela Firea (PSD), 8% cu Sebastian Burduja (PNL), 8% cu Mihai Enache (AUR), 5% cu Diana Şoşoacă (SOS), 10% - Cristian Popescu Piedone. Dintre cei întrebaţi, 50% sunt nehotărâţi sau nu votează.

La partide, pe primul loc pentru Consiliul General Bucureşti este PSD - 34%, apoi USR-PMP-Forţa Dreptei - 23%, PNL - 16%, AUR - 13%, SOS - 6%, PUSL - 6%, altul - 3%.

30% dintre intervievaţi au evaluat activitatea primarului general, Nicuşor Dan, în cei trei ani de mandat drept bună, 4% - foarte bună, în timp ce 29% consideră că primarul a avut activitate proastă, iar 30% - foarte proastă.

La întrebarea care este cea mai importantă problemă a municipiului Bucureşti, cei chestionaţi au răspuns: traficul - 34%, termoficarea - 23%, sănătatea/spitalele - 18%, poluarea - 6%, curăţenia - 5%, parcurile/spaţiile verzi - 5%, clădirile cu risc seismic - 4%, transport public - 3%.

Cei care au răspuns sondajului au spus că se informează cu privire la ştirile politice de la televizor - 40%, internet - 26%, reţele sociale - 13%. 70% dintre aceştia folosesc internetul zilnic sau aproape zilnic, 8% de câteva ori pe săptămână, 6% mai rar, 15% niciodată.

Eşantionul folosit la sondaj a fost din populaţia adultă rezidentă în Bucureşti, cu un volum de 1.067 respondenţi în vârstă de 18 ani şi peste, marja de eroare este plus/minus 3% la un nivel de încredere la 95%, metoda de culegere - faţă în faţă la domiciliul respondenţilor, în perioada 9 - 23 februarie 2024.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri