Retailerul american online Amazon ocupa, din toamna anului trecut, o suprafata de circa 2.000 mp in cadrul proiectului Palas Iasi, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascalu. Locatia nu este una de retail, ci serveste ca centru de dezvoltare pentru compania Amazon, prezenta in Romania inca din 2005.
Amazon Development Center a inchiriat in urma cu un an doua etaje in prima cladire de birouri din cadrul proiectului mixt Palas Iasi. Compania s-a mutat in noul sediu in toamna si ocupa o suprafata de circa 2.000 mp.

“Principalele avantaje ale biroului sunt pozitionarea centrala si includerea cladirii in care intr-un complex care va oferi angajatilor acces facil la restaurante si la zonele de relaxare. Proiectul Palas va cuprinde si hoteluri in imediata apropiere, un alt avantaj, avand in vedere calatoriile pe care cei din alte centre Amazon le fac in mod curent catre locatia noastra”, afirma reprezentantii Amazon.

Un alt factor de decizie l-a reprezentat parcarea subterana, in total, Palas Iasi avand 2.500 de locuri de parcare. La capitolul dezavantaje, cei de la Amazon mentioneaza prezenta santierului, proiectul Palas fiind planificat spre livrare la sfarsitul anului, cel tarziu in prima parte a anului viitor.

Sediul Amazon din Iasi este de tip open space si include 10 sali de sedinta, dintre care doua sunt dotate cu sisteme de video-conferinta. In plus, a fost creat si un spatiu de relaxare mixt, care cuprinde, pe langa locurile de luat masa, si cateva zone de recreere, precum billiard, xbox sau scaun masaj, care poate fi folosit insa si pentru sedinte mai mari, la care sa participe pana la 50 de persoane.

Biroul lui Lucian Vornicu, directorul centrului de dezvoltare Amazon din Iasi, ocupa o suprafata de circa 10 mp, obiectul reprezentativ fiind o mica jucarie Lego, pe care am comandat-o de pe Amazon Italia, cu cateva zile inainte ca site-ul amazon.it sa fie lansat public.

Reprezentantii Amazon nu au facut publice numarul locurilor de parcare si nici numarul angajatilor care lucreaza in sediul din Iasi. La finalul anului 2009, in centrul de dezvoltare lucrau 29 de angajati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. In vara anului trecut, pe site-ul Amazon din Romania figurau inca 12 posturi libere, in prezent fiind postate alte 16 anunturi.

Cladirea care gazduieste sediul Amazon Development Romania face parte din United Business Center, componenta office a ansamblului urbanistic Palas. Imobilul a fost inaugurat in toamna anului trecut si este inchiriat integral de Amazon Development Romania, Endava, Groupama si Raiffeisen Bank.

Cladirea in care are sediul Amazon are cinci niveluri si un etaj tehnic si o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 7.300 mp, din care aproximativ 6.510 mp spatii de birouri si 795 mp spatii comerciale. Componenta office a ansamblului Palas cuprinde trei cladiri care totalizeaza peste 20.000 mp de birouri clasa A.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri