Din cauza nivelului slab al infrastructurii, marile companii internationale si fondurile de investitii nu considera Bulgaria o destinatie pentru investitii, optand pentru alte tari din regiune, au apreciat companiile straine din sectorul imobiliar prezente la "Construction and Investment Forum", care se desfasoara zilele acestea la Sofia, informeaza un articol aparut joi in cotidianul bulgar Dnevnik.

Astfel, mari companii precum Avon, Oracle, Microsoft, OMV si Geox au ales Romania in defavoarea Bulgariei pentru amplasarea centrelor regionale.

"Bulgaria pierde rapid teren din cauza infrastructurii, lipsei de mana de lucru calificata si a lipsei de sprijin guvernamental", a apreciat Ivan Velkov, directorul sucursalei din Bulgaria a consultantului imobiliar Colliers International.

La randul sau furnizorul de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE) a confirmat ca Romania are un avantaj fata de celelalte tari din regiune, insa a apreciat ca si piata imobiliara din Bulgaria are perspective bune de crestere.

Numai in ultimele sase luni au fost semnate mai multe proiecte imobiliare in valoare de 230 milioane euro pentru constructia de hoteluri si centre comerciale de tip mall in Sofia si in orasul Veliko Tarnovo, semn al cresterii investitorilor in piata bulgara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri