Prima Casa e4 realizata din caramida a fost inaugurata in Romania, fiind primul proiect de acest fel la nivel local si totodata prima constructie cu un consum de energie aproape zero, certificat NZEB.

Proiectul Casei e4 a fost demarat in anul 2013, pentru ca in vara anului trecut sa debuteze si constructia locuintei de peste 300 mp situata in localitatea Corbeanca de langa Bucuresti.

Conceptul Casei e4 a fost dezvoltat de catre grupul austriac Wienerberger si realizat in parteneriat cu ajutorul mai multor parteneri ca raspuns la Directiva 2010/31.EU a Parlamentului European, conform careia toate casele nou construire in tarile din Uniunea Europeana sa aiba un consum de energie aproape zero incepand cu anul 2020.

Constructia primei Case e4 din caramida a fost finalizata astfel in 12 luni de la demararea lucrarilor de santier si realizata la un pret de aproximativ 665 euro/mp, cu toate taxele incluse, ceea ce inseamna un cost total ce s-a ridicat la 216.000 de euro, conform informatiilor furnizate.

Retail jobs

“Costul realizarii unei case la o astfel de dimensiune este cu pana la 25% mai mare decat cel al unei constructii realizate din materiale obisnuite, dar adevaratele avantaje se vor vedea abia in timp. In dezvoltarea proiectului am lucrat numai cu romani”, au declarat reprezentantii Wienerberger Romania, initiatorul proiectului.

Beneficiarul primei case e4 realizata in Romania este familia Fortescu, formata din patru membri – tatal, sotia si cei doi fii.

“Fiind pasionat de inovatie si tehnologii integrate in viata de zi cu zi, mi-a placut de la inceput conceptul Casei e4 deoarece inglobeaza in mod pragmatic si eficient solutiile optime existente in acest moment in Romania pentru constructia unei case”, a declarat Adrian Fortescu, noul proprietar al Casei e4.

Citeste si:
Anulat: Wienerberger nu mai cumpara Brikston de la ADM Capital
Tranzactia prin care...

A doua Casa e4, in discutii avansate: planuri pentru viitor

Conform informatiilor furnizate de catre oficialii Wienerberger sunt deja discutii cu mai multe persoane interesate care sa isi realizeze locuinte eficiente energetic de tipul e4.

“Exista un interes ridicat tot din zona Capitalei si imprejurimi, dar sunt discutii si la nivelul tarii. Piata locuintelor individuale este o tinta pentru un astfel de proiect. (…) Ne dorim sa incepem cel putin un proiect in 2015 si ne asteptam ca de anul viitor numarul acestora sa creasca chiar si pana la cinci”, a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Citeste si:
PATRES: În construcții nu este respectat standardul privind...
PATRES: În construcții nu...

Reprezentantii care au contribuit la dezvoltarea proiectului imobiliar sustin ca se asteapta ca aceasta piata a constructiilor cu consum egal cu zero sa se deschida din timp. “Se vor extinde si la cladiri de tip condominium. (…) Bucurestiul este de departe cea mai activa si dinamica piata pentru dezvoltatorii imobiliari”, au aratat acestia.

Prima Casa e4 din Romania este structurata pe 3 niveluri (parter, etajul 1 si mansarda) si a fost realizata cu materiale de constructii provenite de la Wienerberger, Rockwool, Bavaria Eco Systems, Tondach sau Semmelrock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri