Locuitorii Capitalei se pregatesc sa imbratiseze doua noi mari proiecte comerciale, in cursul anului 2016 fiind programata deschiderea Veranda Mall Obor, proiectul de 60 de milioane de euro al familiei Pogonaru, dar si proiectul ParkLake Plaza din cartierul Titan, dezvoltat de catre Caelum Development si Sonae Sierra.

Veranda Mall Obor, proiect care va necesita un efort investitional de circa 60 de milioane de euro, ar urma sa fie inaugurat in toamna anului 2016, asta dupa ce in urma cu cateva luni au fost demarate oficial lucrarile.

“Suntem in grafic pentru deschiderea centrului comercial din toamna anului viitor. In momentul de fata am finalizat aproximativ 20% din proiect, turnand deja jumatate din beton. Sunt peste 400.000 de locuitori care se afla in proximitatea viitorului centru comercial, proiectul fiind gandit in acest fel. Va fi un centru cultural si un loc de intalnire pentru locuitorii din zona Obor, una cu istorie in ceea ce priveste comertul. Zona Ziduri Mosi a fost cunoscuta drept una comerciala inca din secolul al 17-lea, in un spatiu dedicat unui targ anual in care veneau oameni din toata tara. Zona avea inclusiv o conotatie religioasa pentru ca mai tarziu sa se numeasca Obor. (…) Vrem sa revenim la notiunea de loc de intalnire, dar aducem ceva modern, complementar la ce exista. La noi dezvoltatorii s-au obisnuit ca atunci cand construiesti un mall sa ai proiectul finalizat si sa iti astepti clientii. Noi avem clientii si le construim mall-ul”, spune Andrei Pogonaru (foto mai jos), fiul omului de afaceri Flori Pogonaru si responsabilul proiectului Veranda Mall din zona Obor, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Retail jobs

Potrivit lui Andrei Pogonaru, zona Obor este frecventata anual de circa 8 milioane de oameni. “Numarul este in scadere de cativa ani, asta pentru ca nu se aduc schimbari in zona, iar ceva nou este asteptat. (…) Ca elemente de noutate, Veranda Mall va avea un spatiu expozitional in centrul comercial si 15.000 mp spatiu verde care iarna va deservi drept spatiu pentru targ de Sarbatori si patinoar”, a declarat tanarul antreprenor roman. “Vrem sa avem un centru cu semnificatie pentru toata zona Obor. In momentul de fata 70% este deja semnat si 80% inchiriat la mai putin de un an pana la deschidere”, a spus acesta.

Mai mult decat atat, pentru dezvoltarea centrului comercial, familia Pogonaru a alocat aproximativ 1 milion de euro pentru a largi strada Ziduri Mosi pe care va fi amplasat viitorul centru comercial. “Ne-am propus sa deblocam strada, iar pentru acest lucru vom ceda terenul Primariei, iar noi vom acoperi investitia care este cuprinsa intre 700.000 de euro si 900.000 de euro”, a mai aratat Andrei Pogonaru.

Citeste si:
Veranda Mall a inaugurat primul VR Cinema din Romania
Veranda Mall a inaugurat...

Asteptari mari: Veranda Mall vrea venituri de 7 mil. euro in primul an de functionare

Intrebat de asteptarile pe care le are in ceea ce priveste dezvoltarea Veranda Mall, Andrei Pogonaru sustine ca se asteapta ca in primul an pe piata centrul comercial sa genereze venituri din chirii de circa 7 milioane de euro.

“Ne asteptam ca veniturile generate in primul an sa se ridice la circa 7 milioane de euro pe an, iar aceasta estimare se bazeaza pe traficul din zona Obor, care inca atinge un nivel foarte ridicat. Daca nu ar avea loc aceasta investitie, zona Obor si-ar fi continuat degradarea”, a mai aratat Andrei Pogonaru.

Printre companiile care au semnat cu viitorul centru comercial se numara retaileri precum H&M, CCC, Deichmann, dar si ancora Carrefour, hipermarket care va ocupa circa 11.000 mp in viitorul spatiu comercial. “Negociem cu lanturi de magazine care se uita foarte atent la locatie. Vor fi si nume noi, in general proiectul va fi constituit dintr-un mix de chiriasi noi si jucatori cunoscuti din piata”, a mai aratat Pogonaru.

Citeste si:
Commerce School of the Future Masterclass: cum transformi...
Commerce School of the Future...

Concurenta pe inaugurari: cine va da tonul – Veranda Mall sau ParkLake Plaza?

Tot in toamna anului viitor va fi inaugurat si ParkLake Plaza, cel mai mare proiect comercial din Bucuresti din cursul anului viitor. Park Lake Plaza, unul dintre cele mai importante proiecte comerciale anuntate in Romania, si totodata unul dintre cele mai asteptate mall-uri ale Capitalei in 2016, va fi inaugurat in luna septembrie a anului viitor, cu o intarziere de sase luni fata de data stabilita initial de catre dezvoltatorii proiectului.

Potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de catre WALL-STREET.RO, irlandezii de la Caelum Development si portughezii de la Sonae Sierra – dezvoltatorii proiectului ParkLake Plaza din zona de est a Capitalei vor inaugura centrul comercial in toamna anului 2016, asta dupa ce initial data de inaugurare fusese stabilita pentru primul trimestru din 2016.

Citeste si:
CBRE: Trebuie sa vorbesti cu 5 retaileri pentru un spatiu comercial
Luiza Moraru, CBRE: Pentru a...

Explicatia ar fi aceea ca dezvoltatorii proiectului, dar si constructorul, au avut parte de o serie de intarzieri in ceea ce priveste diferite avize de la Primaria Sectorului 3, lucru care va intarzia procesul de inaugurare al centrului comercial.

Tot pe lista de inaugurari de centre comerciale a anului viitorul se mai numara proiectul Shopping City Timisoara (55.700mp/NEPI/cca. 80 mil. ero), Piatra Neamt Shopping City (29.000 mp/NEPI, 34 mil. euro) sau Mega Mall Satu Mare (27.000 mp, NEPI, 28 mil. euro).

Andrei Pogonaru (31 de ani) este fiul cunoscutului om de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori de pe plan local, cu activitati in zona de fonduri de capital, tranzactii bursiere si investitii in zona de imobiliare.

Proiectul Veranda Mall Obor este coordonat in totalitate de tanarul Andrei Pogonaru prin compania Prodplast Imobiliare. Fiul omului de afaceri Florin Pogonaru este absolvent al Universitatii Cambridge din Marea Britanie, iar inca de la 16 ani a fost plecat la studii in strainatate, fiind implicat in proiectul viitorului centru comercial de mai bine de 5 ani de zile.

Citeste si:
Nicu╚Öor Dan extinde re╚Ťeaua de piste pentru biciclete în Bucure╚Öti
Master plan pentru piste de...
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »


Setari Cookie-uri F