Polii mari de spatii birouri din Capitala atrag cu efervescenta proiecte rezidentiale. Acolo unde sunt deja sau se dezvolta in prezent poli importanti de spatii de birouri, segmentul rezidential are succes, deoarece cei care lucreaza ar prefera sa aiba si locuinta alaturi de munca, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner, ESOP.

"Cei care sunt la prima achizitie sunt destul de tentati sa cumpere o locuinta intr-o zona aproape de locul de munca. De asemenea, cei care inchiriaza prefera sa inchirieze langa locul de munca. Asta inseamna ca este o piata si pentru investitori, pentru cei care cumpara cu scopul de a inchiria. Iata ca daca dezvolti un ansamblu rezidential aproape de un pol importnat de business, te poti baza pe cei doi actori importanti la achizitie: cei care sunt la prima achizitiei si cei care cumpara pentru a inchiria", spune Alexandru Petrescu (foto), in cadrul tIMOn.

In opinia sa, "alaturi de acestia mai sunt cei care se afla la a doua achitie, in special familiile care legate de zona unde au stat inainte cu chirie sau unde sunt copii cu scoala. Din aceasta perspectiva cu cat polul de business este mai aproape de cartiere rezidnetiale cu atat are sanse mai mari sa prinda aceste trei categorii de clienti".

Managerul ESOP a mai arata ca, alaturi de zonele Barbu Vacaresu, Dimitrie Pompei, Floreasca care sunt deja poluri importante de birouri si unde s-au anuntat mai multe proiecte rezidentiale, si in zonele Militari, Grozavesti sau Politehnica vor accelera dezvoltarile rezidentiale. "In continuare, noi vedem in perioada urmatoare o noua dezvoltare pe rezidential in zona Unirii - Timpuri Noi. Si acolo vom avea un pol de spatii de birouri, urmat de o efervescenta de dezvoltari rezidentiale", a mai spus Alexandru Petrescu.

Nu in ultimul rand, "pe masura ce vor intra in piata rezidentiala si dezvoltatorii de spatii birouri, acestia vor aduce cu ei si stadarde diferite de constructie. Acestia construiesc avand in minte expetiza de la spatii de birouri", a declarat managerul ESOP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri