Globalworth da startul unui proiect de spatii logistice in valoare de 35,5 mil. euro in Chitila, in parteneriat cu Global Vision

Globalworth, cel mai mare proprietar de spatii de birouri din Romania, are in plan sa dezvolte un proiect de spatii logistice in Chitila, judetul Ilfov, cu o suprafata de aproximativ 77.000 de metri patrati, in urma unei investitii de 35,5 milioane de euro, care va fi construit in parteneriat cu Global Vision. Recent, Globalworth a finalizat si prima faza a extinderii proiectului sau logistic din Timisoara. De asemenea, Globalworth a lansat si brandul Global Logistics, care va ingloba toate proprietatile sale logistice, ca parte a strategiei de a-si consolida pozitia pe acest segment cu o crestere rapida.

"Continuam sa observam cererea puternica din sectorul industrial si logistic. Proiectul nostru Global Logistics Timisoara (fostul Timisoara Airport Park) din Vestul tarii a avut foarte mare succes si este inchiriat in totalitate. Strategia noastra pentru perioada urmatoare se concentreaza in continuare pe intarirea pozitiei de lider al pietei de birouri, dar ne dorim si cresterea prezentei pe segmentul de spatii logistice cu noi proiecte, inclusiv cu extinderea Global Logistics Timisoara si noua investitie din Chitila in parteneriat cu Global Vision", a declarat Dimitris Raptis (foto), deputy CEO si CIO al Globalworth.

Sorin Preda, CEO al Global Vision apreciaza, la randul sau, ca "piata de logistica si industrial din Romania devine una din ce in ce mai atractiva pentru investitorii straini", iar decizia de "a dezvolta proiecte industriale si logistice integrate, in apropierea marilor centre de resurse umane si a retelelor majore de transport si infrastructura, este una sustenabila si cu potential de dezvoltare".

Global Logistics Chitila

Global Logistics Chitila este un proiect logistic de tip "last mile", care va fi construit pe un teren de peste 136.000 de metri patrati. Dezvoltarea se va realiza in mai multe faze, primii 20.000 de mp de spatii logistice fiind programati pentru livrare in primul semestru al anului viitor. Accesul este unul excelent, prin autostrada A1, soseaua de centura a capitalei si DN7, care faciliteaza un traseu rapid catre zonele centrale ale Bucurestiului.

Citeste si:
Automobile Dacia a prelungit contractul de închiriere în Pitești...
Automobile Dacia a prelungit...

In octombrie 2018, Globalworth a demarat extinderea proiectului Global Logistics Timisoara, care a atins un grad de inchiriere de 100%. Global Logistics Timisoara II ofera potentialul de extindere cu 140.000 de metri patrati si va fi dezvoltat pe un teren de peste 30 de hectare.

Prima faza a proiectului, de 18.000 de metri patrati, a fost deja finalizata si compania se afla in negocieri avansate pentru inchirierea suprafetei livrate. De asemenea, din portofoliul Globalworth face parte si proiectul logistic dezvoltat pentru Groupe Renault, care va fi si el redenumit in Global Logistics Pitesti.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri