Criza generată de pandemia de Covid-19 ne-a aruncat în cel mai amplu experiment în masă de "work from home". La șase luni distanță, deși economiile încep să se redeschidă, leaderii organizaționali încep să se gândească în ce fel se va schimba modul în care lucrăm, ca rezultat a ceea ce am învățat din această experiență.

Modurile în care concurăm sunt diferite acum și o întoarcere la trecut nu este ceea ce ne va ajuta, întrând într-unul din cele mai volatile și complexe climate the business din istoria recentă. Pentru a avea succes, organizațille trebuie să fie foarte adaptabile, să răspundă și să se adapteze, atât acum, cât și în viitor.

"Suntem într-un punct critic, în care companiile trebuie să ia o decizie despre unde și cum vor lucra angajații lor. O decizie greșită poate să fie costistoare din multe puncte de vedere și presiunea de a face alegerea corectă nu a fost niciodată mai mare", spune Ilinca POPESCU, Director Regional pentru Europa Centrală, Steelcase, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de mobilier și tehnologie pentru spații de birouri din întreaga lume.

În cei 7 ani la Steelcase, Ilinca a condus proiecte și a dezvoltat parteneriate în Olanda, Ţarile Baltice și Adriatice, și Europa Centrală și de Est. Ilinca este licenţiata în Arte și Științe Sociale la University College Utrecht, Olanda și are o diplomă de masterat la Universitatea din Leiden. Înainte de Steelcase, llinca a lucrat în educaţie, cercetare și în sectorul non-profit.

Retail jobs

Ilinca POPESCU va participa, în calitate de speaker, alături de Andrei ANGELESCU - Head of Architecture & Design COS, Tudor POPP - Founding PartnerHotspot Workhub și REC, Horațiu FLORESCU - Chairman & CEO Knight Frank România și Ungaria, și Andreea PĂUN, Managing Partner Griffes în panelul destinat sectorului de birouri din cadrul conferinței ReConstruct, de joi, 17 septembrie, ora 11:00, cu titlul: Cum putem da "RESTART" pieței imobiliare.

Sfârșitul biroului a fost prezis încă de la invenția laptopului și a Wi-Fi-ului. Astăzi, mulți sugerează că biroul va dispărea, doarece companiile vor îmbrățișa pe deplin WFH pentru a oferi angajaților o mai mare flexibilitate. În timpul crizei, oricine a putut să lucreze de acasă a făcut-o, și, pentru o vreme, mulți dintre noi au crezut că funcționează foarte bine. Dar după luni de “trăit pe video”, noutatea s-a epuizat. Marea majoritate dintre noi vrea să lucreze din nou dintr-un birou. Și atunci de ce mai au loc conversații despre dispariția biroului?

Citeste si:
Piața de birouri: de la ezitare în pandemie, la o călătorie în...
ReConstruct | Piața de...

Ilinca Popescu

Steelcase a identificat trei aspecte care continuă să alimenteze noțiunea că a lucra exclusiv de casă are sens pentru toată lumea. Va invităm să vizionați conferință ReConstruct, atât pe site-ul wall-street.ro cât și pe pagina de Facebook a publicației și să discutăm realitățile din spatele acestor presupuneri despre work from home - care sunt costurile reale, care e impactul asupra productivitățîi și ce s-a întâmplat cu work-life balance-ul nostru.

De asemenea, la finalul discuției despre piața de birouri, de la ora 12:30 vom da startul și celui de-al doilea panel, destinat pieței rezidențiale, în cadrul căruia îi vor participa, în calitate de speakeri Cristian PASCU - CEO PSC Group, Antoanela COMȘA - CEO Gran Via, Doru NIȚĂ - Head of Data & Research Imobiliare.ro, Cătălin GAVRILĂ Associate Director, Land & Development Crosspoint Real Estate și arhitectul Radu NEGOIŢĂ - Case strâmbe pe radar.

Citeste si:
Arhitect: Ca orice extrema, "work from home" are un termen de...
Arhitect: Precum orice...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri