Locul de muncă se schimbă. Pe măsură ce liniile dintre muncă și viață continuă să se estompeze, companiile caută modalități de a crea spații care să fie atât productive, cât și primitoare. O tendință care câștigă teren este biroul tip “fusion”, care se inspiră din designul hotelier, rezidențial și de retail.

Articol de opinie scris de Marcela Stancu, Genesis Property.

Iar cel din urmă, modelul din retail, are o influență majoră în noul stil de birou „fusion”. La fel cum retailerii folosesc designul pentru a crea o senzație de descoperire și entuziasm în spațiile proprii, și birourile fusion folosesc elemente precum merchandising vizual și orientare pentru a ghida angajații prin spațiu. Ele includ și elemente transpuse aproape integral din retail, precum cafenele, zone de relaxare și chiar mini-magazine de retail.
Designul hotelier este, de asemenea, o influență majoră care se regăsește în noul format de birou. Hotelurile sunt cunoscute pentru spațiile lor confortabile și primitoare, iar birourile se inspiră de aici prin includerea elementelor precum scaune moi, lumină naturală și vegetație luxuriantă. Ele folosesc, de asemenea, principiile de design hotelier, pentru a crea spații care favorizează colaborarea și socializarea.

În cele din urmă, designul rezidențial joacă și el un rol-cheie în biroul fusion. Pe măsură ce tot mai mulți oameni lucrează de acasă, companiile caută modalități de a crea spații de lucru în care aceștia să se simtă ca acasă, la birou. Acest lucru include elemente de design precum mobilier confortabil, personalizare și acces la lumină naturală.
Biroul „fusion” este, încă, o tendință relativ nouă, dar se confirmă drept una care câștigă amploare. Pe măsură ce tot mai multe companii caută modalități de a crea spații de lucru mai productive și primitoare, acest format are toate șansele să devină și mai popular.
Iată câteva dintre principalele sale beneficii ale biroului fusion:
• Productivitate crescută, prin crearea unui spațiu mai confortabil și primitor, care favorizează munca;
• Colaborare îmbunătățită, prin oferirea de spații în care angajații să se întâlnească și să lucreze împreună;
• Reducerea stresuluii, prin crearea unor zone mai relaxate și confortabile;
• Satisfacție crescută a angajaților, prin oferirea unui mediu de lucru mai plăcut și stimulant.

Biroul fusion este o tendință interesantă, atractivă, care transformă locul de muncă. Și complexul de birouri YUNITY Park, conceput de Genesis Property, este un spațiu gândit în această perspectivă a valorificării noilor tendințe. Are multiple spații dedicate interacțiunii sociale și profesionale, un amfiteatru și o pădure urbană, toate - elemente ale unui concept complex destinat nevoilor oamenilor, stării de bine și echilibrului între viața personală și cea profesională.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri