Preturile apartamentelor noi din cartierele Tineretului, Titan, Militari, Colentina si Berceni vor inregistra o majorare semnificativa pana la sfarsitul anului, cresterea in aceste spatii fiind de 10%-20%, iar in unele situatii va atinge chiar si 25%-30%, sustin consultantii companiei EuroMetropola.

"Daca in prezent pretul de tranzactionare, in Colentina, de exemplu, este de 1.400 – 1.800 euro/mp construit, pana la finalul anului 2008 apartamentele din imobilele noi se vor vinde cu 1.800 – 2.500 euro/mp.

O crestere cu aproximativ 25 de procente va fi inregistrata si in cartierul Berceni, unde pretul variaza intre 1.300 – 1.400 euro/mp, dar va ajunge la 1500 – 1800 euro/mp", a declarat Valeria Tudor, reprezentant al companiei imobiliare EuroMetropola, citat de NewsIn.

Potrivit consultantilor imobiliari exceptie nu face nici zona de nord vest, iar in cartiere precum Domenii si 1 Mai, unde apartamentele se ofera spre vanzare, in prezent, cu 2.200 – 2.800 euro/mp.

"Pana la sfarsitul anului 2008 pretul de tranzactionare va fi de 2.700 – 3.000 euro/mp, iar in unele cazuri va depasi 3.200 euro/mp", adauga cei de la EuroMetropola.

Reprezentantii EuroMetropola mai spun ca facilitatile de care dispune o viitoare locuinta reprezinta unul dintre criteriile principale de selectie pentru potentialii clienti, iar costurile suplimentare sunt reflectate si in pretul final al imobilului.

Pe de o parte, pretul unei locuinte este dictat de locatie si suprafata, dar si de infrastructura zonei in care este amplasat. La fel de important este si modul de constructie, in special calitatea materialelor folosite in dezvoltarea unui complex rezidential, sustin reprezentantii EuroMetropola.

"Pe de alta parte, foarte multe dintre noile proiecte sunt insotite de planuri special concepute pentru amenajarea unei zone comerciale, iar o majorare a pretului final este observata in cazul in care exista si o zona de entertainment, cu teren de fotbal, de golf, piscina, loc de joaca pentru copii, dar si restaurant si cafenea", conchid consultantii companiei imobiliare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Producătorul de insulină Novo Nordisk a închiriat un etaj întreg în Țiriac Tower
Setari Cookie-uri