Bucurestiul are in prezent 7.396 de camere de hotel de patru si cinci stele, reprezentand peste 72% din capacitatea totala de cazare a Capitalei, potrivit unui raport realizat de firma de monitorizare a pietei constructiilor IBC Focus.

Potrivit raportului, Bucurestiul are in constructie doua hoteluri de cinci stele, unul in apropierea podului Baneasa, investitie estimata la 12 milioane de euro, si altul in cadrul unui proiect care include si spatii de birouri - Glass House.

De asemenea, in Capitala urmeaza sa fie ridicat si un nou hotel de patru stele. Totodata, in Bucuresti mai sunt patru hoteluri de cinci si patru stele in faza de proiect, potrivit NewsIn.

"Hotelurile de patru si cinci stele reprezinta 72,88% din capacitatea de cazare hoteliera din Capitala, adica 7.396 de camere. Bucurestiul ocupa astfel primul loc pe podium la nivelul industriei hoteliere de lux, dupa numarul de proiecte hoteliere de patru si cinci stele in constructie si proiectare", se arata in raport.

Potrivit datelor IBC Focus, in provincie piata hoteliera de lux era inca slab dezvoltata in 2008 fiind doar zece hoteluri de cinci stele.
La finalul lui 2008, in Bucuresti existau sapte hoteluri de cinci stele: Intercontinental, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Casa Capsa, Howard Johnson Grand Plaza, Radisson SAS, Crowne Plaza.

IBC Focus este o companie specializata in monitorizarea pietei constructiilor din Romania, care furnizeaza saptamanal informatii complexe la peste 200 de santiere in derulare. IBC Focus realizeaza studii si rapoarte de piata cu privire la cele mai active segmente ale sectorului constructiilor din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Colliers: Oferta hoteliera va creste cu peste 10% in Capitala in 2019