Potrivit raportului semestrial al fondului, costurile anuale ale celor doua centre comerciale sunt mai ridicate decat banii care pot fi obtinuti din exploatarea lor.

Totodata, East Balkan precizeaza ca vrea sa vanda active din Romania si Serbia si a scos mai multe terenuri pe piata prin agenti terti, dar nu gaseste investitori interesati sa cumpere.

Valoarea neta a activelor din Romania in portofoliul Equest se ridica la 11,4 milioane euro, se mai arata in raportul semestrial al dezvoltatorului imobiliar.

Compania a anuntat in luna mai ca a finalizat restructurarea a doua contracte de imprumut totalizand 63,6 milioane de euro cu UniCredit Bank Austria si UniCredit Tiriac Bank pentru centrele comerciale Vitantis din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi.

Citeste si:

Centrul comercial Vitantis, finalizat in 2008, are o suprafata de aproximativ 33.000 de metri patrati inchiriabili si cuprinde, pe langa o galerie de 75 de magazine si centrul Mobila Bontas, magazinul Praktiker, hipermarketul Carrefour si retailer-ul de electronice si electrocasnice Technomarket. Investitia in intreg proiectul a depasit 60 de milioane euro.

Moldova Mall din Iasi, achizitionat in anul 2006, are o suprafata construita de 19.000 de metri patrati, dintre care 9.500 de metri patrati pot fi inchiriati.

Cele doua mall-uri au fost afectate de conditiile economice dificile din Romania, care s-au repercutat, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Equest, atat asupra ratei de ocupare, cat si veniturile din chirii.