East Balkan Properties, fostul Equest, analizeaza "optiuni strategice" pentru centrele comerciale Moldova Mall (Iasi) si Vitantis (Bucuresti), apreciind insa ca vanzarea celor doua proiecte ar aduce in acest moment mai putini bani decat datoriile acumulate pentru achizitionarea lor, informeaza Mediafax.
Potrivit raportului semestrial al fondului, costurile anuale ale celor doua centre comerciale sunt mai ridicate decat banii care pot fi obtinuti din exploatarea lor.

Totodata, East Balkan precizeaza ca vrea sa vanda active din Romania si Serbia si a scos mai multe terenuri pe piata prin agenti terti, dar nu gaseste investitori interesati sa cumpere.

Valoarea neta a activelor din Romania in portofoliul Equest se ridica la 11,4 milioane euro, se mai arata in raportul semestrial al dezvoltatorului imobiliar.

Compania a anuntat in luna mai ca a finalizat restructurarea a doua contracte de imprumut totalizand 63,6 milioane de euro cu UniCredit Bank Austria si UniCredit Tiriac Bank pentru centrele comerciale Vitantis din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi.

Centrul comercial Vitantis, finalizat in 2008, are o suprafata de aproximativ 33.000 de metri patrati inchiriabili si cuprinde, pe langa o galerie de 75 de magazine si centrul Mobila Bontas, magazinul Praktiker, hipermarketul Carrefour si retailer-ul de electronice si electrocasnice Technomarket. Investitia in intreg proiectul a depasit 60 de milioane euro.

Moldova Mall din Iasi, achizitionat in anul 2006, are o suprafata construita de 19.000 de metri patrati, dintre care 9.500 de metri patrati pot fi inchiriati.

Cele doua mall-uri au fost afectate de conditiile economice dificile din Romania, care s-au repercutat, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Equest, atat asupra ratei de ocupare, cat si veniturile din chirii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri