Strigător la cer | O familie din Bihor aflată în izolare a așteptat 27 de ore să vină ambulanța

O mamă din Bihor care se afla în izolare cu familia a așteptat mai bine de 27 de ore să vină ambulanța, chemată pentru fiica sa care avea temperatură de 39 de grade.

„Noi am sunat ieri dimineață la 8,21, am mai sunat la 14.30 și ultima data aseară. Deci, după 27 ore a venit o ambulanță acasă (...) La 14 am sunat iar, mi s-a zis că sunt oameni care așteaptă și de trei zile ambulanța, ceea ce pe mine m-a șocat efectiv (...) Situația a degenerat, eu am sunat la 112, la serviciul medical, în condițiile în care eram deja nervoasă mi s-a închis telefonul în nas. Am mai sunat o dată, răspunsul a fost halucinant, că dacă nu vreau să aștept, să îmi iau copilul să îl testez cu bani, să nu aștept să îl fac gratis. Asta deși eu am spus că sunt în izolare”, a declarat femeia, într-o intervenție la Digi24.

Cum se apără SMURD Bihor

Șeful SMURD Bihor susține că serviciul pe care îl conduce nu mai face față multiplelor solicitări din ultima săptămână, iar personalul este depășit.

„Cam de mai mult de o săptămână, odată ce în Bihor se aplica regula că fiecare echipaj care ajunge la un caz să recolteze, brusc a crescut numărul solicitărilor pentru testare, de peste 10 ori.

Săptămâna asta au fost peste 230 apeluri doar pentru testare, e clar că echipajele de urgență nu pot face față la testări în acest ritm. Atunci se prioritizează.

Citeste si:
Serviciul de Ambulanță: „Am suspendat toate concediile, suntem...
Serviciul de Ambulanță: „Am...

În acest caz era un copil de 8 ani, acasă cu mama, deja plasată în izolare, nu era o problemă legată de riscul de a transmite mai departe, starea era cu simptome ușoare”, a declarat Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri