MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunță achiziționarea pachetului integral de acțiuni al Policlinicii Sfântul Ilie din Craiova, precum și a pachetului majoritar în proporție de 51% al Clinicii Union Medical din Cluj, noile companii urmând să fie integrate în Rețeaua Sfânta Maria.

Prezentă pe piața locală din anul 2000, Policlinica Sfântul Ilie este una dintre primele clinici private din Craiova. Cu 12 specialități medicale, clinica oferă servicii medicale și investigații paraclinice cuprinzătoare pentru a răspunde nevoilor tuturor pacienților, devenind, astfel, un punct de referință în activitatea medicală pe plan județean. Printre specialitățile medicale care pot fi accesate în cadrul policlinicii se regăsesc medicina internă, cardiologia, dermatologia, endocrinologia, fizioterapia, medicina muncii, neurologia, obstetrică-ginecologie, oftalmologia, ORL, psihiatria și psihologia. În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei.

Pe de altă parte, Clinica Union Medical are o experiență de peste 10 ani pe piața clujeană și oferă o gamă diversificată de servicii de înaltă calitate, acoperind 21 de specialități medicale, printre care cardiologie, dermatovenerologie, diabet și nutriție, endocrinologie, medicină de familie, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ortopedie, psihiatrie, psihologie și urologie. Fiind într-un proces continuu de evoluție, clinica integrează cele mai noi tehnici și aparaturi medicale pentru a asigura tratamente pacienților la standarde europene. Cifra de afaceri înregistrată de Clinica Union Medical în 2022 se ridică la 7,6 milioane de lei.

Cu o prezență pe piața românească de 6 ani, brandul medical Sfânta Maria s-a impus ca una dintre cele mai importante rețele naționale de sănătate, oferind o gamă variată de servicii medicale, având ca focus, în special, servciiile decontate prin sistemul național de asigurări de sănătate. Cu un număr impresionant de peste 50 de unități medicale, obținute prin achiziții și dezvoltări organice, rețeaua are o prezență importantă la nivel național, activând deja în 12 județe din țară: București, Brăila, Galați, Bacău, Iași, Timiș, Sibiu, Vrancea, Prahova, Argeș, Dolj și Cluj. De asemenea, Sfânta Maria se remarcă, probabil, prin cea mai mare rețea de medici de specialitate în contract cu CNAS, dar și prin una din cele mai mai mari rețele de cabinete de medicină de familie.

Sursa foto: Shutterstock / Dragoș Asaftei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri