MedLife a anunțat că investește într-un nou proiect prin care introduce sistemul de transport cu dronele pentru probele biologice de laborator. Odată cu acest demers, realizat în parteneriat cu compania australiană Skyy Network, MedLife devine primul operator medical privat din România și Europa Centrală și de Est care utilizează dronele pentru transportul probelor de laborator și unul dintre puținii operatori medicali din Europa care transportă în mod curent probe biologice pe distanțe medii și mari, se arată într-un comunicat.

Pentru început, transporturile au loc pe raza a 4 localități din județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) către Oradea și Arad, urmând ca în viitorul apropiat proiectul să fie extins la nivelul întregii rețele medicale din țară. Cu o lungime de 120km, ruta dintre Oradea și Arad este în prezent cel mai lung traseu de zbor cu drona pentru probe medicale, din Europa, traseul fiind realizat în mai puțin de o oră.

Proiectul MedLife beneficiază de avizul Autorităţii Aeronautice Civile Române, precum și de acordul Direcțiilor de Sănătate Publică din județele Bihor și Arad și al Ministerului Apărării Naționale. După aproape trei luni de teste și pregătiri, primele zboruri cu probe reale ale pacienților au fost deja efectuate.

„Ca parte a misiunii noastre de a oferi pacienților cea mai bună îngrijire, investim constant în modernizarea Grupului MedLife cu echipemente de ultimă generație, fie că ne referim la roboți chirugicali, ecografe, aparatură de laborator și nu numai,” a spus Mihai Marcu, CEO și Președinte MedLife Group.

Cât durează transportul probelor cu drona

Durata medie de transport de la primele puncte de recoltare pâna la Oradea este în jur de 19 – 28 de minute pe sens, respectiv mai puțin de o oră între Oradea și Arad, drona zburând cu o viteză de aproximativ 122 km/h. Acest lucru înseamnă o economie de timp mai mare de 50% în comparație cu transportul la sol, adăugând în același timp și opțiunile suplimentare de ridicare și livrare prin autonomia oferită de sistem. Ca urmare, MedLife reușește să ofere pacienților rezultate mai rapid, scurtând timpul de răspuns pentru 76% din gama de analize de laborator.

„Odată cu reducerea duratei de livrare a probelor, evitarea întârzierilor generate de trafic, creșterea numărului de probe pe care le putem recepționa și analiza, putem garanta pacienților eliberarea rapidă a rezultatelor pentru o gamă largă de servicii de laborator. În fapt, pacienții vor beneficia de rezultate în aceeași zi pentru majoritatea analizelor,” a spus Dr. Robert Beke, Directorul Executiv al Diviziei de Laboratoare MedLife Group.

Odată cu lansarea transportului cu drona pe traseul Oradea – Arad, ce are o lungime de 120 de kilometri, MedLife crează cea mai lungă rută de zbor cu drona pentru logistică medicală, la nivel european, acest segment fiind parcurs în mai puțin de o oră. Factorul uman mai intervine doar pentru încărcarea și descărcarea probelor, iar în acest sens, echipele medicale locale din cele 4 puncte de recoltare, precum și din laboratoarele MedLife Oradea și MedLife Arad, au fost instruite corespunzător de specialiștii certificați din echipa Skyy Network.

În fază următoare, compania anunță că va iniția noi demersuri pentru extinderea numărului de locații, prin includerea pe trasee a punctelor de recoltare din județele Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. Dronele vor acoperi transportul de la punctele de recoltare situate în afara orașului în proporție de aproape 100%, înlocuind astfel transportul cu autovehicule, utilizat în mod obișnuit.

Sursa foto: MedLife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri