Tanarul politician Remus Cernea a vorbit intr-un interviu exclusiv pentru 9AM despre Miscarea Verzilor, Catedrala Mantuirii Neamului si autonomia Tinutului Secuiesc.

"In Romania, pentru a participa la alegerile parlamentare, ca partid independent, trebuie sa platesti o taxa de 357.000 de euro. Noi suntem un partid la inceput, un partid tanar si astfel nu am avea posibilitatea sa participam", a declarat Remus Cernea in interviul acordat in exclusivitate site-ului 9AM.ro.

"Eu cred ca nu trebuie sa ne sperie o dezbatere publica serioasa pe aceasta tema (autonomia Tinutului Secuiesc, n. red). Exista niste reflexe care resping orice fel de discutie pe tema asta. Europa de astazi este o zona a diversitatii si are cel putin 17 forme de autonomie functionale. Cred ca societatea romaneasca, discutand public pe aceasta tema, ar avea foarte mult de castigat ca maturitate. Trebuie sa intelegem ce inseamna autonomie, cum ar functiona si cat de indreptatita este comunitatea maghiara sa solicite o anumita forma de autonomie. Indiferent care va fi raspunsul, este important sa fim informati", a mai spus politicianul.

Cititi interviul acordat de Remus Cernea pe site-ul 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Zeci de persoane au protestat impotriva casatoriilor gay