Premierul Victor Ponta (foto stanga) i-a transmis ministrului Economiei, Varujan Vosganian (foto dreapta) ca poate sa plece din Guvern daca nu-i place schema de organizare a acestuia, scriu jurnalistii de la publicatia Gandul.ro.
In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca in Guvern sunt multe nemultumiri, inclusiv ale premierului, dar nimeni nu pleaca acasa. Vosganian a criticat pe blogul personal desele schimbari institutionale pe care le-a suferit de-a lungul timpului ministerul pe care il conduce.

Totodata, el a declarat la Antena3 ca "misiunea ministrilor delegati a creat oarecare confuzie, a lasat sentimentul ca aceasta institutie a fost inventata ca sa destabilizeze ministrii liberali de atributiile lor". Replica premierului a venit imediat, Victor Ponta sugerandu-i lui Varujan Vosganian sa-si dea demisia din Guvern daca nu-i place schema de organizare a acestuia (vezi video).

Citeste continuarea pe Gandul.ro.



Vosganian: Statul, ca actor în economie, O AMINTIRE



Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat in editia de sambata seara a emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3 ca, in viziunea sa, economia din Romania nu isi va reveni pana cand statul nu se va retrage din economie, potrivit Antena3.ro.

Intrebat de Adrian Ursu care este viziunea sa despre Oltchim, in perspectiva, ministrul Vosganian a subliniat ca, acesta nu trebuie sa ramana in proprietatea statului si nici nu trebuie inchis.

"Eu as vrea ca, in patru ani, sa facem curat. Statul sa ramana cu functia sa de reglementator si garant al liberei competitii si al proprietatii si sa nu mai fie actor economic decat numai cu o asumare politica clara, in cateva unitati energetice, poate la transporturi si in cateva componente ale industriei de Aparare. In rest, totul trebuie privatizat", a declarat Varujan Vosganian.

Vosganian: NU vom mai privatiza resursele


In contradictie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara la sfarsitul lunii decembrie de anul trecut ca viitoarele privatizari ale unor companii de stat, precum Cupru Min, vor fi facute prin atragerea de parteneri, si nu prin vanzarea resurselor nationale.

"Am pornit de la conceptul de reindustrializare prin parteneri privati sau prin privatizari, cum sunt Oltchim si Cupru Min. Unde vorbim de zacaminte, trebuie sa fie parteneriate, iar nu vanzarea resurselor", a afirmat Vosganian dupa ce a preluat conducerea ministerului de la fostul detinator, Daniel Chitoiu.

In privinta Cupru Min, el a adaugat ca viitoarea privazizare ar putea fi facuta prin parteneriat, astfel incat statul sa contribuie cu resursele de cupru sau cu infrastructura, iar partenerul strain cu fonduri.

"Fiecare din parti isi aduce contributia, partea romana poate aduce resursa sau o infrastructura deja existenta, iar partenerul sau partenerii, investitiile si modernizarile tehnologice", a apreciat ministrul Economiei.

Producatorul de cupru Cupru Min Abrud a fost oferit la vanzare cu un pret de pornire de 57,3 milioane euro, dar privatizarea a fost oprita, in prima parte a acestui an, din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei. Reluarea procesului de trecere in proprietate privata a Cupru Min a fost asumata in discutiile cu Fondul Monetar International.

Fie ca ministri s-au numit Ion Ariton ori Daniel Chitoiu, 2012 a fost anul faptelor si al argumentelor anti-proprietate privata. Chiar si Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au decis sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea pe Bursa a 10% din Transgaz (TGN), argumentul fiind practic acelasi vehiculat in ultimul deceniu: "nu este momentul prielnic".

Sursa foto: Agerpress

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri