Comisia juridica a Camerei Deputatilor nu va mai discuta, luni, proiectul privind amnistierea, deputatul PNL Alina Gorghiu precizand ca reprezentantii PSD au cerut amanarea dezbaterii acestui proiect.

"La inceputul sedintei, grupul PNL a solicitat punerea proiectului pe ordinea de zi, s-a votat si, pe urma, colegii nostri din PSD au spus ca nu au inteles exact ce propunere a fost facuta, ca nu au mandat, motiv pentru care s-a repus la vot si s-a amanat proiectul", a precizat Gorghiu.

Ea a relatat ca deputatii PSD au spus ca intr-o saptamana vor obtine un mandat din partea conducerii partidului pentru a-si formula un punct de vedere.

Gorghiu a adaugat ca PNL a cerut discutarea acestui proiect deoarece este controverat si trebuie respins, iar premierul Victor Ponta a spus, la inceputul lunii februarie, ca este un proiect in care nu crede, scrie Mediafax.

"Raportul exista, este tot cu aviz negativ de la Ministerul Justitiei, au trecut mai mult de doua saptamani de cand aveam termen de la plen, ca urmare nu vad de ce sa nu-l punem pe ordinea de zi pentru a putea sa-l respingem", a mai spus Gorghiu. Inainte de audierea deputatului PSD Vlad Cosma, Comisia juridica decisese, la propunerea deputatul PNL Vasile Varga, sa discute, in a doua parte a zilei, proiectul privind amnistierea.

Citeste si:
De ce sunt bolarzii ascutiti? Primarie: Nu sunt, sunt "tesiti"!
De ce sunt bolarzii ascutiti?...

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea va fi reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, el spunand ca le-a cerut deputatilor liberali sa il respinga, pentru a fi incheiat un subiect care nu face bine Parlamentului.

"Am convenit cu deputatii din Comisia juridica sa reintroduca pe ordinea de zi proiectul de lege pentru gratiere si amnistiere si am cerut sa fie repins ca sa nu mai planeze o tema falsa - ca s-ar dori prin acest demers (...) sa ridice deasupra sau in afara legii colegi parlamentari. Prin Comisia juridica se introduce pe ordinea de zi si am cerut sa respingem acest proiect ca sa incheiem un subiect care nu face bine nici imaginii Parlamentului si nici USL", a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta declara, recent, ca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea nu mai este in acest moment sustinut de PSD.

Citeste si:
Mostenirea lui Tudorel. 1,5 mil. euro pentru bolile de la Justitie
Mostenirea lui Tudorel. 1,5...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PSD cere acum vaccinare obligatorie, dupa ce a blocat legea 2 ani