Amenzi de 1,2 mil. lei pentru incalcarea Codului Muncii

Inspectorii de munca au depiastat, in perioada 20- 24 iulie, 153 de persoane care munceau la negru si au aplicat amenzi de peste 1,2 milioane de lei pentru aceasta incalcare a Codului muncii, informeaza, marti, Inspectia Muncii (IM).

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 20- 24 iulie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 422.688 de euro, adica 1.902.100 lei. "Au fost depistate 153 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea, 22 erau din Bihor. In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 1.591.100 de lei din care 1.225.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut patru propuneri de cercetare penala. Au fost sanctionati 268 de angajatori", se arata in comunicatul transmis agentiei Mediafax de IM.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 311.000 de lei, iar angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 43 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. De asemenea, au fost dispuse sapte sistari de activitate pentru a se evita accidentarea lucratorilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri