Este ceva ceea ce ma surprinde la sarbatoarea Craciunului. Toate indemnurile, de la reclamele TV la felicitarile printate in mii de exemplare de companii, iti amintesc de familie, de cei apropiati. Da, este momentul acela din an in care ne amintim de matusi si unchi, de parintii care tanjesc dupa un telefon din partea noastra, de fratii din Spania sau Italia care se intorc cu dor de carnati. Craciunul alaturi de cei dragi...

Desigur ca intr-o lume care pune accent din ce in ce mai mult pe obiective personale, invitarea la masa a mamei si a matusilor poate fi un gest laudabil. Totusi, Craciunul este aniversarea Celui care S-a jertfit pentru semenii Lui si mai ales pentru cei pe care nu-I cunostea, de orice credinta sau culoare. Nu pentru cei apropiati S-a jertfit, nu pentru mama sau pentru adeptii Sai. Aniversam momentul in care niste straini L-au primit in satul si sub acoperisul lor in prima Lui noapte.

Indiferent de credinta si de convingerile noastre, acceptam istoria lui Iisus macar ca pe un exemplu de leadership. Autenticitate, charisma, capacitatea de a insufleti si angaja oamenii pentru o viziune. Sa recunoastem ca nu exista exemplu de leadership mai profund, mai cuprinzator. Acest exemplu este prea putin insusit de liderii nostri astazi. Bunatatea este inlocuita de indarjire si sacrificiul de pragmatism. Nevoia de a fi ales inca o data primeaza si ne arunca in planuri pe termen scurt si foarte scurt.

Avem in jurul nostru cu siguranta saraci, copii orfani, avem astazi refugiati.... Refugiati da, multi de o alta credinta, dar a parut ca Iisus nu a fost oprit de diferentele de opinie religioasa pentru a Se sacrifica pentru toti! Unii pot avea ganduri ascunse, nici asta nu L-a oprit....

Haideti sa fim lideri de Craciun! Sa transformam Craciunul matusilor in Craciunul saracilor, al amaratilor, al suferinzilor si al celor care si-au pierdut calea. Sa folosim restul anului mai eficace pentru cei dragi, pentru apropiati. Sa ne largim sfera obiectivelor si sa cuprindem mai multi. Poate cei mai chemati de acest apel ar trebui sa fie chiar liderii lumii noastre. Sa recunoasca ca daca opresc pentru 8 zile toti cheltuielile militare, am putea oferi pentru 12 ani educatie gratuita pentru toti copiii planetei.

Salut concluziile summit-ului COP21 de la Paris, salut ideea crearii unui fond pentru finantarea tarilor in curs de dezvoltare si pentru alinierea la tehnologiile tarilor dezvoltate. COP21 s-a finalizat cu o intelegere semnata de liderii lumii si aplauze, dar amintesc ca au mai existat cateva astfel de intalniri, anuntate tot ca un mare succes si care nu au avut un efect mondial asumat si practic.

La peste 2000 de ani de la evenimentul pe care-l aniversam, pare ca i-am rapit din insemnatate. Il amintim prea des si actionam prea rar in spiritul lui.
A fost un an zbuciumat: conflictul din Ucraina, cel din Siria, atentate grave in inima Europei. A fost un an pe medie neprofitabil: crestere economica nula, cei bogati au devenit mai bogati, iar cei saraci mai saraci. A fost un an si de sperante: tarile lumii par unite impotriva terorismului si a luptei impotriva incalzirii globale.

In general insa, pare ca lumea devine un loc imprevizibil si periculos.
Alaturi de cadourile puse sub brazi pentru familie si cei apropiati, haideti sa ascundem un cadou in sufletul nostru pentru toti semenii. Un cadou simplu, simbolic. Un cadou despre noi si despre ei. Cadoul acesta il oferim de cate ori suntem mai buni, mai responsabili, mai autentici. Cadoul acesta este fermecat, deoarece se intoarce la noi. Cadoul acesta va face lumea mai buna si mai sigura.

Craciun fericit!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri