Un grup de senatori cunoscuti, atat republicani, cat si democrati, au avertizat ca “informatiile recente privind interferenta rusa in alegeri ar trebui sa ii alarmeze pe toti americanii” si au cerut o ancheta in acest dosar, relateaza CNN.

Mai exact, grupul, format din doi republicani si doi democrati, au cerut o ancheta privind concluzia CIA ca Rusia a lansat atacuri informatice pentru a-l ajuta pe presedinte-ales Donald Trump sa o infranga pe Hillary Clinton, arata News.ro.

“Comisiile pentru securitate nationala ale Congresului au lucrat cu sarguinta pentru a se adresa provocarii conplexe a securitatii informatice, insa evenimentele recente arata ca trebuie facute mai multe”, au afirmat intr-un comunicat senatorii Chuck Schumer (viitorul lider al grupului democrat din Senat), John McCain (republican, presedintele Comisiei pentru Servicii Armate), Lindsey Graham (republican) si Jack Reed (democratul cu cel mai inalt rang din Comisia pentru Servicii Armate).

„In conditiile in care aparam materialele clasificate, avem si obligatia de a informa publicul in legatura cu atacurile informatice recente ce au lovit in inima societatii noastre libere. Democratii si republicanii trebuie sa lucreze impreuna si, dincolo de liniile jurisdictionale din Congres, sa examineze aceste incidente recente cu atentie si sa gaseasca solutii ample pentru a descuraja si a apara de noi atacuri informatice”, au adaugat el.

Mesajul este o critica implicita la adresa lui Donald Trump, care a pus sub semnul intrebarii veridicitatea concluziei CIA. Presedintele american Donald Trump a descris drept “ridicole” acuzatiile formulate intr-un memo al CIA potrivit caruia Rusia a intervenit in alegerile prezidentiale din Statele Unite pentru a-i asigura victoria.

Potrivit Washington Post, CIA a conchis ca Rusia a intervenit in alegerile din 2016, pentru a-l ajuta pe presedintele-ales Donald Trump sa ajunga la Casa Alba, dar si pentru a submina increderea in sistemul electoral american. Citand oficiali americani apropiati anchetei, cotidianul afirma ca agentiile de informatii au identificat persoane cu legaturi cu Guvernul rus care au oferit WikiLeaks mii de e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului National Democrat si de pe alte computere, inclusiv de pe cel al presedintelui campaniei electorale a lui Hillary Clinton.

Oficialii au descris acesti indivizi drept persoane cunoscute comunitatii de informatii si care faceau parte dintr-o operatiune rusa mai ampla ce viza sa il ajute pe Trump si sa reduca sansele lui Clinton de a castiga alegerile. In luna octombrie, Guvernul american a acuzat oficial Rusia pentru o campanie de atacuri informatice impotriva Partidului Democrat, inainte de alegerile prezidentiale din 8 noiembrie. Presedintele american Barack Obama a cerut vineri un raport amplu privind atacurile informatice din cursul campaniei.

Sursa foto: Christopher Halloran / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri