Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat ca problema imunoglobulinei "este rezolvata" si ca exista deja contractul semnat pentru livrarea dozelor, dupa declansarea Mecanismului de Protectie Civila. Prima comanda va veni din Austria, fiind vorba de 10.000 de doze (50 de kilograme), iar SUA si Italia asigura restul cantitatii, pana la 150 de kilograme, scrie Digi24.

„Deja avem o comanda ferma, avem contractul deja semnat, avem banii pregatiti”, a declarat ministrul Sanatatii.

Intrebata daca problema figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Guvernului, Pintea a raspuns: „Noi avem banii de la Unifarm. Din fondul de rezerva, abia saptamana viitoare se vor debloca, pentru completare, deci nu. Dar, problema este rezolvata”.

Cu toate acestea, ministrul nu a putut avansa un termen cu privire la data la care pacientii vor primi tratamentul. „Nu as putea sa va spun exact. Cat de curand, deci nu peste o luna”, a spus Pintea.

Aceasta a anuntat, luni, ca primele 10.000 de doze vor fi trimise de catre Austia si vor fi primite in maximum doua saptamani.

Citeste si:
Criza de imunoglobulina. 3.850 de flacoane ajung vineri in Romania
3.850 de flacoane de...

Pintea a mai spus ca medicamentul care va fi livrat de catre Austria a mai fost utilizat in Romania si ca au fost discutii cu specialistii pentru a exista certitudinea ca substanta este buna si nu va fi achizitionata inutil. „Suntem asigurati ca este substanta buna”, a precizat Pintea.

Si premierul Viorica Dancila a precizat, duminica seara, intr-o emisiune tv, ca problema imunglobulinei a fost rezolvata.

„Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problema, nici azi, nici pe termen mediu”, a tinut sa precizeze premierul Dancila.

Citeste si:
Criza de imunoglobulina. Romania cere ajutor international
Criza de imunoglobulina....
Sursa foto: SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MS explica de ce nu a fost distribuita, inca, imunoglobulina