Consiliul General de la Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) a decis marti sa amane declansarea grevei generale, anuntata incepand de miercuri, pana dupa o prima intalnire cu noul ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat emis de USLM.

"Ca urmare a faptului ca, la data trimiterii comunicatului de presa de ieri (n.r. luni), nu aveam confirmarea schimbarii conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM intrunit azi, 20.11.2018, in sedinta extraordinara, a hotarat amanarea declansarii grevei propriu-zise pana dupa instalarea noului ministru al Transporturilor si prima intrevedere cu acesta in calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de munca, la o data ce urmeaza sa o anuntam", se arata in comunicatul emis de USLM.

Lucian Sova a fost demis din functia de ministru al Transporturilor, iar Lia Olguta Vasilescu a fost propusa in sedinta Comitetului Executiv National al PSD pentru functia de ministru al Transporturilor.

USLM a transmis, luni, printr-un comunicat, ca angajatii vor declansa greva generala incepand de miercuri, intre orele 4:00 - 16:00, pe termen nedeterminat, daca nu se rezolva conflictul de natura salariala.

Sindicalistii spuneau ca sunt dispusi sa negocieze. "Suntem dispusi incontinuare la negocieri mai ales ca din informatiile difuzate in presa chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executiva, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa", potrivit comunicatului emis luni de USLM.

Greva de avertisment de la...
Citeste si: Greva de avertisment de la metrou, declarata nelegala

Metrorex a transmis, luni, ca Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment declansata de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) joi, pe 15 noiembrie.

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Sova, a declarat, joi, ca pretul unei calatorii la metrou ar putea creste de la 2,5 lei la 4 lei daca salariile angajatilor vor creste cu 42%, asa cum revendica sindicalistii care ameninta cu greva.

Sova a mai spus ca greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comerciantii din statii, iar metroul Bucuresti nu a fost construit pentru bunastarea catorva dintre liderii sindicatului.

Sindicalistii au cerut o crestere a salariilor de 42%, dar Metrorex a fost de acord cu o crestere de 18%.

Gabriela Firea: Greva de la...
Citeste si: Gabriela Firea solicita MT solutii privind greva Metrorex

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
USLM: Greva generala la metrou, incepand de miercuri