Metrorex are in plan sa construiasca un semi-inel pe care sa circule metroul in sudul Capitalei, magistrala M8 Crangasi – Dristor urmand sa aiba circa 17 kilometri si sa coste 1,8 miliarde de euro.

Magistrala 8 de metrou ar urma sa porneasca de la Crangasi, sa treaca prin cartierul Militari, zona Lujerului, prin statia deja construita Parc Drumul Taberei, prin Piata Rahova, Toporasi si Piata Sudului, urmand sa ajunga la destinatie, in statia Dristor.

Magistrala 8 Inel Sud Crangasi – Dristor, in lungime de 17 kilometri, are o valoare estimata la 1,8 miliarde de euro fara TVA, potrivit informatiilor publicate pe forumul peundemerg.ro.

Inelul de sud al metroului este prevazut si in planul de mobilitate urbana durabila 2016 - 2030, regiunea Bucuresti – Ilfov. Aici, Magistrala 8 Crangasi – Dristor are 18 kilometri si ar urma sa deserveasca, estimativ, 260.470 de calatori in anul 2030. Magistrala care ar asigura transportul public rapid prin partea de sud a Capitalei, inclusiv prin cartierele Rahova si Ferentari, are un cost estimat la 1,98 miliarde de euro, dar proiectul acesteia inca nu este pregatit, fiind in stadiul de inventar de proiecte.

Retail jobs

Insa, costurile ridicate de constructie fac ca proiectul sa fie greu de pus in practica: "Magistrala 8 de metrou: Aceasta ruta va oferi un serviciu de transport de inalta calitate spre zona de Sud a Bucurestiului, serviciu absent in prezent. Traseul are un numar mare de calatori previzionat, dar lungimea extrema a infrastructurii necesare, ce rezulta in costuri mari estimate face acest proiect sa fie prohibitiv", se arata in planul de mobilitate urbana.

Lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe 71 de km distribuiti pe patru linii magistrale si 53 de statii. In constructie se afla Magistrala 5. Raul Doamnei – Eroilor, tronson care are 6,5 km si 10 statii si care ar urma sa fie dat in folosinta in luna decembrie a acestui an.

Metrorex mai are in vedere furnizarea unui numar de posibile prelungiri ale serviciilor de metrou si noi trasee, precum extinderea Magistralei 4 de metrou, Gara de Nord – Progresul, extinderea Magistralei 5 de metrou, Eroilor – Iancului si Iancului – Pantelimon, constructia Magistralei 6, Gara de Nord – Aeroportul International Henri Coanda, Magistrala 7, Bragadiru – Voluntari, cu depoul Alexandria – Colentina.

Citeste si:
Berceni sau Moșilor? Unde îți recuperezi mai rapid investiția...
Berceni sau Moșilor? În care...

Sursa foto: Facebook Metrorex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri