Fostul primar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, poate reveni de vineri, in functie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu, noteaza Agerpres.

Instanta a decis suspendarea ordinului emis de prefectul judetului Sibiu, Adela Muntean, prin care Astrid Fodor a fost suspendata din functie.

Primarul Sibiului a fost suspendat din functie de catre prefectul Adela Muntean in baza sentintei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care confirma starea de incompatibilitate constatata de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

ANI a decis, in 2015 ca Astrid Fodor s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 2012-2014, in care a ocupat simultan atat functia de viceprimar, cat si calitatea de membru al consiliilor de administratie in doua institutii de invatamant din oras - Colegiul German "Samuel von Brukenthal" si Gradinita cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori ca la momentul in care a facut parte din acele consilii de administratie avea si calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea data o obliga ca in calitate de ales local sa detina calitatea de membru neremunerat in consiliile de administratie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate in vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotararea de la Alba, iar Inalta Curte a emis, in luna mai, decizia de admitere a recursului ANI, iar apoi a recurs la trimiterea motivatiei catre partile in proces si Institutia Prefectului - Judetul Sibiu.

Viceprimarul municipiului Sibiu, Corina Bokor (FDGR), a fost ales vineri, 5 iulie, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local, primar interimar, in urma suspendarii lui Astrid Fodor din functie. Potrivit deciziei Consiliului Local Sibiu, Corina Bokor a fost desemnata "sa indeplineasca atributiile conferite de lege primarului in perioada de vacanta a functiei de primar al Municipiului Sibiu". Acum, Astrid Fodor se va intoarce in functia de primar, iar Corina Bokor ramane viceprimar.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri