Directorul DSP Iasi sustine ca, in cazul baiatului de 7 ani care a murit la Spitalul din Pascani, nu a fost respectat un ordin al Ministerului Sanatatii, care prevede ca orice caz care ajunge cu ambulanta trebuie tratat intai in Unitatea de Primiri Urgente. Copilul a primit insa ingrijiri in sectia de Pediatrie, relateaza Mediafax.

Ancheta Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi continua la Spitalul din Pascani, unde, in urma cu sase zile, un copil de 7 ani a murit. Potrivit primelor verificari facute de inspectorii DSP, spitalul nu a respectat un ordin al Ministerului Sanatatii.

„Deocamdata, nu prea a fost respectat un ordin al Ministerului Sanatatii, ordinul 1706/2006 privind organizarea compartimentelor de primiri a urgentelor, care spune ca pacientii adusi cu ambulanta trebuie vazuti in UPU si in CPU. Copilul a fost urcat pe sectie (n.r. sectia de Pediatrie). Acum avem inspectie acolo, sa vedem daca asa a fost si nu a fost respectat. Este un protocol la nivelul spitalului, dat de fostul manager, in care se spune ca toate cazurile pediatrice sunt urcate la sectia de pediatrie, cu exceptia stopului cardiorespirator, traumatismelor, politraumatismelor, policontuziilor si comelor. Dar, cu protocolul asta noi nu suntem de acord pentru ca incalca ordinul Ministerului Sanatatii”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iasi.

Controlul Directiei de Sanatate Publica Iasi vizeaza modul in care au fost respectate procedurile, protocoalele si ordinele Ministerului Sanatatii.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Syda Productions / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri