Consiliul Judetean Bacau anunta construirea unui heliport pentru Spitalul Judetean de Urgenta, iar bugetul depaseste 13 milioane de lei, potrivit unui anunt facut sambata, dupa ce a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru heliportul Spitalului Judetean de Urgenta, scrie Mediafax.

„Pacientii S.J.U. dar si ai altor spitale din regiune vor beneficia de serviciu de transport aerian cu elicoptere SMURD, iar infrastructura spitaliceasca de urgenta va fi reabilitata, modernizata si dotata la standarde europene”, anunta CJ Bacau.

Proiectul de modernizare si dotare a UPU si construirea heliportului este finantat din fonduri europene prin Programul Operational Regional, bugetul total depasind 13 milioane de lei, din care 4,7 milioane de lei este suma asigurata de Uniunea Europeana, 1,9 milioane de lei din bugetul national si 6,7 milioane de lei reprezinta contributia SJU.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta, primul din Capitala dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic, a devenit operational la inceputul lunii decembrie, in urma unei investitii de peste un milion de euro. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului va fi scurtata semnificativ, iar pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri