Consiliul Judetean Bacau anunta construirea unui heliport pentru Spitalul Judetean de Urgenta, iar bugetul depaseste 13 milioane de lei, potrivit unui anunt facut sambata, dupa ce a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru heliportul Spitalului Judetean de Urgenta, scrie Mediafax.

„Pacientii S.J.U. dar si ai altor spitale din regiune vor beneficia de serviciu de transport aerian cu elicoptere SMURD, iar infrastructura spitaliceasca de urgenta va fi reabilitata, modernizata si dotata la standarde europene”, anunta CJ Bacau.

Proiectul de modernizare si dotare a UPU si construirea heliportului este finantat din fonduri europene prin Programul Operational Regional, bugetul total depasind 13 milioane de lei, din care 4,7 milioane de lei este suma asigurata de Uniunea Europeana, 1,9 milioane de lei din bugetul national si 6,7 milioane de lei reprezinta contributia SJU.

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenta, primul din Capitala dedicat in totalitate ingrijirii medicale de urgenta a pacientului critic, a devenit operational la inceputul lunii decembrie, in urma unei investitii de peste un milion de euro. Astfel, indiferent de momentul zilei, durata transporturilor medicale pe calea aerului va fi scurtata semnificativ, iar pacientii vor fi transportati direct in Unitatea de Primiri Urgente.

Citeste si:
O femeie din Deva, suspectata de coronavirus, a fost internata la...
O femeie din Deva, suspectata...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Roman suspectat de coronavirus, renegat de familie: Nu a mai fost primit acasa
Setari Cookie-uri