Tanarul de 24 de ani, care a revenit in tara, din China, in urma cu opt zile, va fi internat la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, unde va fi evaluat si diagnosticat clinic si biologic. Acesta s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la sectia de Urgente a Spitalului din Bacau, precizeaza Ministerul Sanatatii.
.

UPDATE 17:45 Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu putine cazuri confirmate de infectie cu noul Coronavirus (128 cazuri), raspandite in 11 localitati si a sosit in tara in urma cu 8 zile, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat. Totodata, institutia spune ca este putin probabil ca pacientul sa fie infectat cu noul coronavirus, deoarece simptomatologica a fost redusa si neelocventa.

”Este foarte putin probabil ca pacientul sa fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea in tara a prezentat doar febra si tuse seaca, care intre timp s-au remis in momentul de fata acuzand dureri musculare. Simptomatologica a fost redusa si neelocventa”, precizeaza sursa citata.

In cursul acestei seri pacientul va fi internat la Institutul National de Boli Infectioase Prof.Dr. Matei Bals, evaluat si diagnosticat clinic si biologic.

STIRE INITIALA Alerta pentru posibila infectare cu virusul mortal din China in Romania. E vorba despre o persoana revenita recent din tara asiatica si care s-a prezentat cu simptome specifice coronavirusului la sectia de Urgente a Spitalului din Bacau, scrie Digi24.

Tanarul va fi transferat la Institutul Matei Bals din Bucuresti, a anuntat directorul Spitalului Judetean Bacau, Adrian Popa. "Deocamdata l-am izolat, am luat legatura cu Institutul Matei Bals, urmand ca el sa fie transferat pentru investigatii amanuntite acolo", a adaugat el.

Managerul Institutului „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel, a precizat, dupa comandamentul de la Ministerul Sanatatii, ca exista posibilitatea ca persoane care au contactat coronavirsul din China sa intre pe teritoriul Romaniei si sa fie, aparent, sanatoase. "Urmarim orice persoana care intra in tara si care a avut legaturi cu China in zonele afectate, in ultimele 14 zile. Ne asteptam sa intre persoane (in tara, n.r) care aparent sunt sanatoase", a spus el.

Sursa foto: DimaBerlin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri