Brasov: Formarea tinerilor romani sau angajarea nepalezilor? Cum rezista orasul fluxului de personal

Brasovul este un oras in care se investeste in continuu. Cu toate acestea, exista probleme in gasirea fortei de munca necesara. Wall-Street.ro a aflat ce solutii a gasit Brasovul pentru sustinerea afacerilor locale.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat ca lipsa fortei de munca afecteaza investitiile straine in regiune. Investitorii se tem de colapsul afacerilor din cauza fluxului mare de personal.

Momentan, avem o problema cu investitorii straini. Nu doresc sa isi mai extinda aria investitiilor din cauza lipsei fortei de munca.

Prin urmare, autoritatile locale sunt nevoite sa gaseasca solutii pentru aceasta situatie. Potrivit celor declarate de Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, intr-un interviu Wall-Street.ro, acestia se bazeaza foarte mult pe scolile de invatamant dual. Prin acestea asigura educarea si formarea tinerilor.

“Intr-adevar, avem probleme serioase cu forta de munca. De aceea, solutia pe care noi am gasit-o a fost infiintarea primei scoli de invatamant dual (cu ajutorul Clubului Economic German). In plus, exista o a doua scoala de invatamant dual, situata in Fagaras, construita cu ajutor francez. Odata cu finalizarea clasei a VIII- a , in aceste scoli sunt pregatiti si formati elevii, carora li se asigura cazare (camine)”, a adaugat Adrian Vestea.

Citeste si:
Românii au obținut 4 medalii la competiția de schi FIS Children Trophy
Românii au obținut 4 medalii...

Pe langa acestea, forta de munca straina este o solutie viabila pentru angajatorii si afaceristii locali din Brasov. Avand in vedere recentul caz Ditrau, primarul Brasovului, George Scripcaru s-a aratat in favoarea contractarii srilankezilor, nepalezilor sau vietnamezilor.

"Nu am niciun fel de problema cu angajatii straini. Dupa cum bine puteti vedea, aici e o mica Filipine. In Brasov, sunt foarte multe firme unde gasiti angajati straini, filipinezi, indieni si vietnamezi", a declarat edilul.

Continuand eforturile dezvoltarii in regiune, mai pot fi mentionate si achizitionarea a doua masini de bautut zapada, ratracuri, pe numele lor. Acestea sunt de tip PistenBully 400W, o investitie de 4,3 milioane de lei. In plus, autoritatile doresc iluminatul de tip LED al partiilor Lupului (pe o lungime de 2.605 de metri) si Drumul Albastru (pe o lungime de 1.500 de metri). Aceasta directiva ajuta la extinderea programului pentru schiori.

De asemenea, pentru Poiana Brasov este planuit un traseu pentru biciclisti (mountain bike), impartit pe categorii de dificultate. Bineinteles, acesta este gandit pentru masivul Postavarul.

Citeste si:
Brasov: inca 19 milioane de euro pentru autobuzele si troleibuzele...
Brasov: inca 19 milioane de...

Toate acestea sunt rezultatul organizarii competitiei FIS Children Trophy. Posibilitatea sustinerii unui astfel de concurs a creat atmosfera pentru un nou set de investitii. Autoritatile locale spera ca Poiana Brasov sa fie recunoscuta la nivel international pentru practicarea sporturilor de iarna, in special schiul alpin. Dar si sa devina o optiune in organizarea de viitoare concursuri.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri